Share Button

Daca vreti sa va faceti o idee despre cat ar putea costa unul din cele mai bune tratamente pentru durerile articulare va recomandam sa dati click pe pret articulatii Supramax .

In cele ce urmeaza va prezentam cauzele durerii articulare la adulti.

Orice infectie generala a corpului: durerile articulare pot fi cauzate de orice infectie generala a corpului, in special o boala asemanatoare gripei, cu temperatura ridicata (febra).

Osteoartrita (OA): cea mai frecventa forma de artrita in Marea Britanie. OA afecteaza in principal cartilajul articular si tesutul osos de langa cartilaje.

Poliartrita reumatoida (RA): provoaca inflamatia, durerea si umflarea articulatiilor. Inflamatia persistenta in timp poate afecta articulatiile. Severitatea poate varia de la usoara la severa.

Artrita psoriazica: provoaca inflamatii, dureri si umflarea articulatiilor la unele persoane care sufera de psoriazis.

Artrita reactiva: provocata atunci cand o articulatie reactioneaza la o infectie din alta parte a corpului. Infectia care declanseaza poliartrita reactiva nu este de fapt in articulatie, ci este de obicei in intestin sau in canalul de iesire al vezicii urinare (uretra).

Seo solutions by Seoday

Guta: provoaca atacuri de inflamatie dureroasa in una sau mai multe articulatii. Durerea unui atac de guta poate fi severa.

Fibromialgia: provoaca dureri si sensibilitate in multe zone ale corpului, precum si oboseala si alte simptome.
.
Spondilita anchilozanta: aceasta este o forma de artrita. Acesta afecteaza in principal partea inferioara a spatelui, dar si alte articulatii si alte parti ale corpului sunt uneori afectate.

Afectiuni ale tesuturilor conjunctive – de exemplu, lupus eritematos sistemic si sclerodermie: afectiunile tesutului conjunctiv afecteaza tesuturile din intreg corpul, inclusiv tendoanele, ligamentele, pielea, ochii, cartilajul, osul si vasele de sange.

Distrugerea articulatiilor, oaselor sau a tesuturilor moi: vatamarea articulatiei (de exemplu, dislocarea articulatiilor), oaselor (fractura) sau muschilor inconjuratori, tendoanelor sau ligamentelor (leziuni ale tesutului moale).

Probleme cu alte tesuturi in jurul articulatiei care includ:
•    Genunchi: genunchiul lui Housemaid (bursita pre-patellar), leziuni ale cartilajului genunchiului (inclusiv apa la genunchi) si leziuni ale ligamentului genunchiului.
•    Cot: epicondilita laterala.
•    Umar: afectiuni si probleme ce pot genera chiar si dizlocarea umarului
•    Glezna: accidentele la nivelul gleznelor.

•    Infectii articulare si osoase: infectia articulatiei (artrita septica) sau infectia osului din jur (osteomielita).
•    Alte infectii: acestea pot provoca, de asemenea, dureri articulare – de exemplu Boala Lyme.
•    Cancerul osos sau leucemia
•    Boala Paget a oaselor

Cauzele durerii articulare la copii si adolescenti

Multe dintre cauzele durerii articulare la adulti pot fi, de asemenea, cauze si la copii. Cu toate acestea, datorita dezvoltarii oaselor si articulatiilor, exista si alte afectiuni care pot provoca dureri articulare la copii si adolescenti.

Acestea includ:

Artrita idiopatica juvenila (JIA): o afectiune in care inflamatia articulara apare la copiii sub varsta de 16 ani.

Henoch-Schönlein purpura: o afectiune care poate provoca eruptii cutanate, dureri de burta (abdominale) si de articulatii. Majoritatea persoanelor care dezvolta purpura Henoch-Schönlein sunt copii.

Dureri de crestere: durerile apar, de obicei la picioare, care sunt frecvente la copii. Nu se stie ce cauzeaza durerile de crestere, dar, in ciuda numelui, acestea nu se datoreaza cresterii. Nu sunt serioase si nu se stabilesc intr-un anume timp.

digitalcomputer.ro

Durerea de sold la copii poate fi grava si are nevoie de o evaluare urgenta de catre un medic. Cauzele posibile ale durerii de sold la copii includ acele afectiuni care pot afecta orice articulatie, cum ar fi artrita septica.

Be Sociable, Share!