Share Button

Nimic nu provoaca frustrarea cumparatorului mai mult decat sa-si vada laptopul pe care l-a cumparat luna trecuta pentru 1.000 de dolari, disponibil acum la vanzare pentru 750 de dolari. Este la fel de neplacut sa cumperi un nou Dell XPS 13 cu pret scump in August si apoi sa vezi cum Dell lanseaza un model mult mai rapid si mai performant din punct de vedere tehnic, in Septembrie.

Pretul pe majoritatea laptopurilor scade in cele din urma, iar modelele mai noi vor costa intotdeauna mai mult, in general. Deci, atunci cand este cel mai bun moment pentru a cumpara un laptop? Raspunsul depinde foarte mult de circumstantele dvs.

Daca iti doresti laptop refurbished i7, cea mai buna oferta este la DiablosComputer.ro.

Seo solutions by Seoday

Ai nevoie de el acum?

Cel mai bun moment pentru a cumpara un laptop nou este atunci cand intr-adevar aveti nevoie de unul. In cazul in care laptopul dvs. curent este depasit, aveti nevoie de performante mai puternice pentru a lucra sau a juca, sau acesta este primul computer al copilului, nu exista motive intemeiate pentru a intarzia achizitia.

Cu toate acestea, daca aveti un laptop competent dar imbatranit pe care intentionati sa-l inlocuiti in viitorul apropiat, puteti economisi bani sau sa beneficiati de tehnologii mai noi, daca asteptati in mod strategic.

MacBook.

Apple isi reimprospateaza laptopurile cam o data pe an, desi compania nu lanseaza intotdeauna toate noile modele simultan sau urmeaza un program consistent. Apple a reinnoit toate MacBook-urile sale, inclusiv MacBook-ul de 12 inchi, MacBook Pro de 13 inchi, MacBook Pro de 13 inchi cu Touch Bar, MacBook Pro de 15 inchi (inclusiv Touch Bar) si MacBook Air, in Iunie 2017. Cu exceptia Air, toate MacBook-urile ruleaza acum pe procesoare Intel “Kaby Lake” de generatie curenta.

Programele de actualizare pentru laptopuri.

Producatorii de PC-uri majori, isi lanseaza noile laptop-uri de trei ori pe an: sezonul scolar (Iunie-August), sezonul de sarbatori (Septembrie-Decembrie) si primavara (Februarie-Aprilie). Modele noi de obicei sunt expediate la inceputul sau la mijlocul acestor ferestre.

Cu toate acestea, cele mai bune oferte au tendinta de a aparea in lunile Iulie / August si Noiembrie / Decembrie, care reprezinta inima sezonului de scoala si de vacanta.

“Exista un moment bun pentru a cumpara notebook-uri si este exact intre ultima saptamana din Iulie si primele trei saptamani din August, cand frenezia de shopping este in plina forta”, a spus Analistul Stephen Baker, care studiaza preturile la laptopuri si vanzarile pentru Grupul NPD, o firma de informatii de piata. El a mentionat ca acest interval de timp se aplica atat pentru calculatoarele personale tip Mac, cat si pentru PC-urile normale (cele cu sistem de operare Windows), dar si pentru alte device-uri din sfera IT.

Nu este surprinzator de constatat ca preturile pot fi la fel de scazute, daca nu mai mici, la sfarsitul anului, cand consumatorii sunt ocupati sa cumpere cadouri pentru membrii familiei sau pentru ei insisi.

De exemplu, Apple MacBook (Core m5, SSD de 256 GB) a pornit de la 1.299 dolari pe Amazon in Martie 2016, dar a coborat pana la 1.149 $ in August, inainte de a urca la aproximativ 1.250 $ pana in Noiembrie, cand a revenit la 1.149 $ pentru un timp scurt.

digitalcomputer.ro

Be Sociable, Share!