digitalcomputer.ro
Share Button

Una din cele mai importante etape optimizare seo este reprezentata de adaugarea de geo taguri pe site.

Geotagging-ul, practica de asociere a unor geocoordonate precise cu pagini web sau cu alt continut, a fost in tred de ceva timp si a cunoscut o crestere a popularitatii deoarece site-urile de partajare a fotografiilor precum Flickr si Panoramio au adoptat practica. Merita sa faceti asta si pentru site-ul dvs. orientat local?

Geotaggingul permite webmasterilor sa integreze coordonatele geografice in pagini, imagini si alte suporturi media, iar marcarea semantica informeaza dispozitivele si motoarele de cautare cu date despre longitudine si latitudine. Aceste coordonate pot fi foarte utile in identificarea locatiilor asociate cu informatiile de pe harti, cum ar fi interfetele de harta ale Flickr.

Seo solutions by Seoday

In trecut, am recomandat cu fermitate utilizarea marcajului semantic sub forma de microformate hCard ca o componenta a optimizarii locale de cautare. HCard permite ca informatiile de contact, cum ar fi adresele si numerele de telefon, sa fie dezvaluite cu precizie dispozitivelor care le pot citi.

Nu numai ca Yahoo! si Google si-au codificat propriile pagini de rezultate locale cu astfel de microformate, si au acordat din ce in ce mai multa atentie continutului si l-au tratat in mod special in anumite cazuri cand il intalnesc pe alte site-uri web ca pagini de accesare cu crawlere pentru indexarea si afisarea rezultatelor cautarii.

In ceea ce priveste ceea ce fac motoarele de cautare cu acest markup semantic localizat atunci cand il gasesc pe site-uri web, pana acum Yahoo! au permis webmasterilor sa creeze aplicatii de cautare speciale cu platforma lor de dezvoltare SearchMonkey in 2008, iar in 2009 Google a permis paginilor care contin marcaje semantice hReview si RDFa sa aiba afisari speciale (mai exact “fragmente imbogatite”) in listele cu rezultatele cautarii.

Cea mai mare parte a accentului  in acest domeniu a fost tactica de optimizare a afacerilor locale. Intr-adevar, cred ca odata cu aparitia fragmentelor imbogatite de Google, sfaturile de a incorpora microformatele au fost sigure. Geotag-urile pot fi un subset de microformatare hCard, asa ca am sfatuit deja webmasterii sa includa in paginile leor geotag.

Cu toate acestea, exista o mica familie de etichete destinate pur si simplu sa transmita geocoordonatele pagini web si alte tipuri de continut, adica “geotags”, iar acestea nu trebuie sa fie pentru firmele locale care au adrese fizice neaparat. HCard este o forma de pagina vCard, destinata sa permita oamenilor sa treaca si sa stocheze pur si simplu adresele de strazi si informatii de contact precum numere de telefon sau adrese de e-mail.

Pentru continut care nu este in mod special adresa stradala sau contact orientat spre informatii, geotagurile ar putea avea sens.

De exemplu, fotografiile de diferite locuri pot fi legate de locatiile in care au fost facute. Tot felul de informatii despre localizare pot fi identificate folosind geotag-uri, in cazul carora hCard-urile ar avea mai putin sens: ATM-uri, scene in aer liber, parcuri, parcari, monumente, locuri unde s-au produs evenimente semnificative, tabere, etc.

Nu exista un standard dominant pentru formatarea geografica, deci este posibil sa se adauge o combinatie a acestora cu o pagina Web, astfel incat dispozitivele care cauta anumite cuvinte sa gaseasca mai multe informatii pe care le pot citi. Coordonatele pot fi incorporate, de asemenea, in meta datele EXIF ale imaginilor, precum si in alte tipuri de medii, dar ne concentram aici numai asupra unor etichete care pot intra in pagini HTML.

Be Sociable, Share!