Seo solutions by Seoday
Share Button

Cautarea celor mai bune oferte pe baza criteriului calitate-pret este esentiala atunci cand ai plecat la drum si vrei sa construiesti o casa noua. Cum niciodata socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa, indiferent daca cauti usi industriale Gunther Tore sau nu, nici cheltuielile prevazute initial s-ar putea sa nu corespunda cu socoteala finala.

Astfel s-ar putea sa vrei sa stii cum sa alegi cele mai bune oferte de materiale de constructii si accesorii si, mai ales, unde sa le cauti. Din experienta proprie si a altor cunoscuti, putem aseza pe hartie o lista cu cateva sfaturi pentru cei care au nevoie de materiale de constructii.

In primul trebuie sa fii atent de unde cumperi materialele: magazine de bricolaj, depoziite situate in fara orasului sau direct de la producator. Nu intotdeauna cele mai bune oferte le gasesti la un magazin specializat de tip bricolaj. Daca ti-ai indreptat atentia catre un astfel de magazine, trebuie sa stii ca acesta isi va include mereu in pret costurile cu reclama.

Un mare retailer din domeniu se promoveaza continuu pe canalele mass-media. In schimb, depozitele de profil mai mici situate la marginea localitatilor sau chiar in orase pot avea preturi mai mici la anumite materiale. Acestea dispun de un numar mai mic de angajati, iar costurile care ar fi decurs din cheltuielile cu forta de munca nu sunt intotdeauna regasite in pretul final de vanzare.

Aceste depozite sunt, de cele mai multe ori, cu autoservire: clientii vin, platesc la caserie si apoi isi incarca singuri marfa in masini, eventual cu ajutorul unuia dintre putinii muncitori care se afla prin preajma. In cazul unui mare magazin de bricolaj, costurile cu forta de munca sunt incluse in pretul final al produselor. Aici gasesti tot timpul oameni care sa iti dea informatii utile, sa te indrume catre rafturile cu produse si sa iti incarce apoi marfa in masina.

In cazul unui comerciant mai mic de le periferie, preturile anumitor materiale sunt mai mici pentru ca acesta nu are cheltuieli foarte mari legate de depozitare. De obicei, aceste magazine asigura stocuri sezoniere pe termen scurt. In plus, in aceste depozite de materiele de constructii nu gasesti chiar tot ceea ce poti gasi intr-un magazin de bricolaj, oferta fiind limitata ca numar de articole.

Acestea se regasesc doar la nivelul celor de baza: cherestea, material de finisaj, ciment, glet, sarma, tabla. Unii vor spune ca nu-i adevarat ca si la magazinele de tip bricolaj gasim preturi avntajoase. E drept, si aici se practica preturi mai mici in cazul anumitor articole pentru ca retailerul beneficiaza de anumite discounturi din partea distribuitorului.

digitalcomputer.ro

Nu intotdeauna, insa, aceste discounturi se regasesc si in pret. Nu trebuie sa omitem nici ca un magazin mare de bricolaj functioneaza in zone cu trafic mare de persoane unde chiriile pe care le platesc sunt foarte mari, iar acestea trebuie cumva recuperate.

Nu avem dovezi certe ca intr-o parte este mai ieftin iar in alta parte mai scump. Din experienta noastra, insa, va putem spune ca nu intotdeauna ceea ce se vede in reclama e si cel mai avantajos.

Be Sociable, Share!