Seo solutions by Seoday
Share Button

Capitala Cehiei, Praga, este un oras incantator, care se afla pe malurile raului Vltava. La inceputul secolului al XIX-lea, un matematician si filozof faimos, Bernardo Balzano a calculat ca sunt aproximativ 103 de  turnuri in acest oras, oferindu-i astfel titlul de “Orasul de aur’’ sau “Orasul celor 100 de turnuri‘’.

Toata lumea trebuie sa descopere la un moment dat in viata acest superb oras, cu toate ca probabil nu avem timp destul, trebuie sa ne facem, de aceea iti recomand un city break Praga in care poti vizita locuri magice.

Piata Orasului Vechi

De asemenea, cunoscut sub numele de Stare Mesto Prazske, piata este inima orasului. Din secolul al XII-lea, a fost neatinsa. Exista o multime de artisti de strada si vanzatori, astfel se creeaza o ambianta minunata aici. Aceasta piata are multe alte atractii.

Are ceasul astronomic, care este un ceas medieval unic. In fiecare ora, oamenii se bucura de performanta mecanica a ceasului. Ceasul are 12 medalioane cu semne zodiacale, ceea ce il face unul dintre cele mai rare lucruri din Europa.

Zidul John Lennon

Kampa, langa rau, este locul unde se afla acest zid. Povestea din spatele acestui zid este ca, in anii 1980, cand comunismul se apropia de sfarsit, studentii din toate colturile orasului au inceput sa scrie versuri ale melodiilor lui John Lennon pe perete pentru a-si arata nemultumirile.

Astazi, acest zid este un simbol al iubirii si al pacii. Oricine poate scrie sau picta pe acest perete. Poti vedea oameni care canta in strada si se bucura de atmosfera.

Noaptea in Praga

Orasul devine uimitor noaptea. Are o viata de noapte uimitoare. Poti petrece in diferite localuri pentru toate gusturile. O plimbare de-a lungul raului si admirarea cladirilor bine iluminate este un sentiment minunat. De asemenea, poti merge pe Podul Carol, deoarece este linistit si pasnic.

digitalcomputer.ro

Lista ta de calatorii nu este completa daca nu bifezi si acest oras fascinant – Praga, este orasul de vis al fiecarui calator. Este timpul sa bifezi si acest minunat oras de pe lista ta, poti gasi numeroase oferte la Filadelfia pentru tine, prietenii si familia ta indiferent de ce sezon este.

Be Sociable, Share!