Share Button

Mai devreme in acest an, un raport al celor de la The Guardian, a dezvaluit un mesaj curios cu “error 53”, care le-a stricat iPhone-urile.

Este binecunoscuta eroare sau bug, care apare atunci cand efectuati un update major al sistemului de operare, acest update avand capabilitatea sa detecteze daca telefonului i-a fost inlocuita o anumita componenta de catre un service neautorizat si blocand telefonul. Pentru reparatii iPhone Bucuresti, intra pe Servicegsm.ro.

De obicei, componentele schimbate care duc la aparitia acestui bug, sunt fie senzorul Touch ID, butonul Home sau conectorul dintre aceastea. De curand, cei de la Apple au anuntat ca vor lansa un update pentru iOS 9.2.1, in asa fel incat utilizatorii sa nu se mai confrunte cu aceasta eroare. Totusi, update-ul trebuie efectuat numai prin iTunes, altfel eroarea va continua sa apara.

Conform declaratiilor celor de la Apple, acest update al sistemului de operare va repara telefoanele blocate de Error 53 si va preintampina stricarea acestora la un urmator update major, chiar daca intre timp ati reparat telefonul la un service 3rd party, inlocuind una dintre componentele mentionate mai sus.

Apple isi cere scuze si decide sa repare telefoanele stricate de Error 53

Trebuie sa tinem cont de faptul ca acest update nu este pentru utilizatorii care aleg sa-si faca upgrade sistemului de operare prin OTA via iCloud. Daca alegi sa-i faci update telefonului in acest mod, probabil ca eroarea nu va aparea niciodata. Totusi, daca ai facut update prin iTunes si telefonul tau s-a stricat, il poti introduce din nou in iTunes, lasandu-l sa-si faca update si restaurand astfel, functionalitatea completa prin eliminarea acestui bug.

Apple se confrunta in momentul de fata cu foarte multe reclamatii din partea utilizatorilor, incerand sa le rezolve pe aceasta cale, prin lansarea acestui update. Utilizatorii trebuie sa stie ca acest update nu va restaura si functionalitatea Touch ID, adica a senzorului de amprenta, in cazul in care acesta nu mai functioneaza. Daca s-a intamplat asta, trebuie sa trimiteti telefonul la Apple sau la un service partener, autorizat, pentru a scapa de toate daunele produse de eroarea respectiva.

Apple declara ca “a permite unui senzor Touch ID 3rd party sa functioneze in mod corespunzator, fara interventia unui service autorizat sau a Apple Repair center – service-ul oficial Apple – reprezinta un risc de securitate foarte mare pentru utilizatori.”

Un magazin de reparatii care instaleaza parti ne-certificate iti poate expune telefonul la atacuri diverse din partea hacker-ilor, acestia fiind capabili sa-ti acceseze si sa-ti fure datele de pe smartphone.

De aceea Apple a ales sa dezactiveze Touch ID, daca update-urile de sistem constata ca acesta a fost inlocuit cu unul 3rd party, desi compania recunoaste ca strategia de a bloca tot telefonul doar pentru aceasta componenta, a fost una gresita.

In concluzie, de acum incolo, se va bloca numai senzorul de amprenta si nu tot telefonul, acesta il veti putea folosi daca veti face update-urile asa cum am spus mai sus in acest articol. Daca vreti sa recapatati functionalitatea completa a senzorului Touch ID, trebuie sa va asigurati ca acesta este unul original, schimbandu-l la un service autorizat.

digitalcomputer.ro

Be Sociable, Share!