Seo solutions by Seoday
Share Button

Ascensiunea telefonului mobilChiar daca vremurile in care traim sunt tulburi din punct de vedere economic, putem sa consideram ca suntem o generatie privilegiata totusi.

Este destul de ciudat ceea ce zic nu-i asa? Avand in vedere ca in fiecare zi apar noi si noi someri a caror viitor devine brusc destul de tulbur cum s-ar mai putea gandi acestia ca sunt privilegiati?

Intr-adevar, asa cum am zis la inceputul acestui articol traim vremuri tulburi din punct de vedere economic, insa faptul ca traim intr-o perioada in care tehnologia a avansat mai mult ca niciodata e una din satisfactiile oferite de aceaste vremuri tulburi.

Cati dintre voi sau gandit vreo clipa cum ar fi aratat lumea in care traim daca nu ar fi avut loc acest progres tehnologic? Eu sincer nici nu vreau sa incerc sa imi imaginez acest lucru, insa cu siguranta am fi avut foarte multe de pierdut.

Acest progres tehnologic de care vorbesc s-a petrecut in toate domeniile de activitate, motiv pentru care lumea mondiala a avansat atat de mult. In ultimii 10 – 12 ani din punctul meu de vedere domeniul in care s-a vazut cel mai bine acest progres tehnologic este cel al telefoniei mobile. Acest progres tehnologic a fost incununat de lansarea primului model de tableta Samsung, model care putem spune ca a declansat o mica revolutie in acest domeniu atat de atractiv si util.

Sa fiu sincer cu voi pentru mine progresul inregistrat in domeniul telefoniei mobile mi se pare pur si simplu uimitor, motiv pentru care am ales sa scriu despre acest subiect. Care au fost inceputurile acestui domeniu si cum se prezinta in momentul de fata, acestea sunt aspectele pe care vreau sa le prezint pe scurt in cele ce urmeaza.

Primul telefon mobil a aparut acum 29 de ani insa nu era tocmai un telefon mobil datorita faptului ca nu permitea o prea mare portabilitate. Acest telefon era conectat la o baterie destul de mare care se descarca dupa doar 20 minute de convorbire. Uniunea Europeana a avut un cuvant greu de spus in aceasta avansare tehnologica a telefoniei mobile, datorita aprobarii standardelor GSM in Europa. Aceasta hotarare a stat la baza avansarii tehnologice. Astfel in 1992 Nokia lansa modelul 101, model care a schimbat optica telefoanelor mobile.

Tot cei de la Nokia au fost cei care au lansat primele telefoane cu clapeta, acest lucru intamplandu-se in 1997. Un pas urias in ceea ce priveste autonomia telefoanelor mobile a fost facut de cei de la Motorola care au lansat un model care permitea o autonomie de 4 ore in timpul convorbirilor si 47 de ore in regimul de asteptare.

Deja lucrurile incep sa sune mai bine nu-i asa?

Anii 2000 au reprezentat inceputul unei noi ere in telefonia mobila. Inceputul acestei noi ere a fost dat de aparitia telefoanelor cu ecran color, camera foto, player MP3 sau card de memorie. Apoi a urmat aparitia modelelor multimedia, pentru ca in 2007 sa fim martorii lansarii Iphone-ului, lansare care pe foarte multi i-a lasat muti de uimire. 2010 a fost un alt reper important in aceasta industrie, deoarece in acel an a fost lansata prima tableta samsung are gps , lansare prin care cei de la Samsung au incercat sa intrerupa suprematia celor de la Apple.

In incheiere permiteti-mi sa fac o recomandare celor care sunt in cautarea acestor minunate dispozitive sau echipoamente ultra moderne. Cel mai simplu si eficient mod de achizitionare a acestor produse este sa accesati www.dwyn.ro .

Alte stiri actuale :

1. 30.000 lei pentru un telefon!
2. Cele mai bune telefoane dual-sim [vară 2013]
3. Telefonul mobil, noul antrenor personal de fitness.
4. Cum arată Moto X, primul telefon Motorola din epoca Google?
5. Telefonul care s-a vândut ca pâinea caldă. S-a epuizat la toţi operatorii

Be Sociable, Share!