Share Button

In ultimii ani, dintre piese telefoane, bateriile externe au devenit piese importante pentru foarte multi utilizatori de dispozitive mobile, iar oferta producatorilor este foarte bogata, indiferent de capacitatea de care aveti nevoie pentru gadgetul dumneavoastra.

Bateria interna cu o autonomie destul de redusa a noilor generatii de smartphone-uri face ca utilizarea unor baterii externe pentru telefon sau tableta sa fie deosebit de utila, cand nu ai o priza la indemana. De exemplu, in cazul in care veti pleca intr-o excursie sau aveti mai multe drumuri de facut prin oras si sunteti sigur ca nu aveti timp sa va incarcati telefonul spre finalul zilei, este neaparat nevoie sa folositi un asemenea gadget, pentru ca va ajuta sa mentineti smartphone-ul in functiune mult mai multe ore.

In plus, pe langa ofertele destinate telefoanelor, exista si diverse baterii externe pentru tablete. Aceste baterii au o capacitate mult mai mare, pentru a se putea apropia de cerintele tabletelor care sunt consumatoare mai mari de energie decat smartphone-urile. Acestea sunt utilizate si pentru a incarca bateria unui dispozitiv mobil si de trei ori.

Bateriile externe se aseamana destul de mult cu un hard-disk extern, greutatea lor variind in functie de capacitate. Aceste baterii externe pot avea mai putin de 100 de grame, dar pot sa ajunga si la 200 de grame sau sa depaseasca aceasta greutate.

Cu cat capacitatea unui acumulator extern este mai mare, cu atat dimensiunile si greutatea sunt mai mari, insa marii producatori incearca pe cat posibil sa obtina produse care sa fie cat mai portabile. Producatorii trebuie sa tina cont de faptul ca usurinta de a transporta o baterie externa este la fel de importanta ca si performantele in sine ale acesteia.

Pentru a folosi o baterie externa exista mai multe solutii de incarcare. Cea mai simpla este solutia de incarcare printr-un cablu USB sau microUSB de la orice port de computer. Marele dazavantaj este acela ca viteza de incarcare este mult mai redusa decat in cazul unei incarcari clasice la priza.

A doua varianta este incarcare printr-un incarcator de priza. Pentru asta puteti folosi incarcatorul telefonului sau tabletei, cu marele avantaj ca bateria externa se va incarca mult mai repede. Totusi trebuie sa aveti grija ca voltajul si amperajul incarcatorului sa fie identice cu cele ale bateriei externe, pentru a evita avarierea dispozitivului.

O alta varianta insa care nu mai este des intalnita este incarcarea printr-un stecher de priza integrat in bateria externa. Acesta se conecteaza la orice priza normala, dar in ultimii ani este tot mai rar.

Dupa ce bateria este incarcata aceasta se conecteaza la tableta sau smartphone printr-un cablu compatibil, care de cele mai multe ori este disponibil in pachetul bateriei externe. Daca ai nevoie de baterii externe pentru iPhone, trebuie sa urmaresti specificatiile bateriei pentru a vedea daca este compatibila cu dispozitivele de la Apple.

Seo solutions by Seoday

Chiar daca aceasta este compatibila, tot trebuie sa folosesti cablul de iPhone, stiind faptul ca portul USB al iPhone-ului functioneaza diferit de cele obisnuite.

 

 

Be Sociable, Share!