Share Button

Cardiologul este un medic specializat in diagnosticarea si tratarea afectiunilor inimii si vaselor de sange (sistemul cardiovascular). O suspiciune de boala cardiaca este frecvent detectata de un medic de ingrijire primara, care va trimite apoi pacientul in cauza la cei mai buni cardiologi in Bucuresti la Cardioclinic.ro.

De ce? Ei bine, bolile de inima sunt principala cauza de deces in Statele Unite si in intreaga lume. Pentru persoanele fara boli de inima cunoscute, poate fi dificil sa stie cand sa veda un cardiolog. Iata cateva situatii in care ar trebui sa mergeti la cei mai buni cardiologi in Bucuresti la Cardioclinic.rom chiar daca nu stiti sa aveti probleme cu inima:

Durere in piept

Durerea in piept este unul dintre semnele caracteristice ale unei probleme cardiace. Desi exista si alte cauze ale durerii toracice care nu au legatura cu inima, presiunea toracica care apare sau se agraveaza cu activitatea se refera in special la faptul ca inima nu poate primi un flux de sange adecvat. Un cardiolog poate ajuta la determinarea cauzei si a planului de tratament adecvat. Durerea in piept poate fi, de asemenea, un semn al unui atac de cord, care este o situatie de urgenta care poate pune viata in pericol.

Tensiune arteriala ridicata

Presiunea arteriala este forta sangelui care impinge pe peretii arterei. Presiunea arteriala crescuta cronic face ca inima sa fie nevoita sa lucreze mai mult pentru a circula sangele si creste riscul de atac de cord si accident vascular cerebral.

Prezentati respiratie, palpitatii sau ameteli.

Seo solutions by Seoday

Aceste simptome pot fi rezultatul ritmurilor cardiace anormale sau ale bolilor coronariene. Un cardiolog poate stabili daca acestea se datoreaza unei afectiuni cardiace.

Aveti diabet

Exista o corelatie puternica intre bolile cardiovasculare si diabet. Glicemia controlata slab afecteaza modul in care functioneaza vasele de sange si iti creste mult riscul de dezvoltare a bolii coronariene. Un cardiolog poate lucra cu medicul dumneavoastra de ingrijire primara si va va ajuta sa determinati ce strategii de tratament sau de prevenire va pot reduce riscul.

Daca fumati

Fumatul este unul dintre factorii majori de risc prevenibili pentru bolile de inima si poate contribui la hipertensiunea arteriala si riscul de cancer. Obtineti sfaturi despre renuntarea la fumat, pentru a va proteja cat mai bine inima.

Aveti un istoric de colesterol ridicat

Colesterolul este o substanta grasa care se gaseste intr-o serie de alimente si este, de asemenea, facuta de ficatul dvs. Colesterolul ridicat poate contribui la placi in artere. Unul dintre modurile in care va puteti scadea colesterolul este consumand o dieta sanatoasa. Medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente pentru tratarea colesterolului care ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de atac de cord. Vorboto cu cardiologul dvs. despre alimente sanatoase pentru inima si monitorizarea colesterolului pentru a reduce sansele de boli de inima.

Aveti boli renale cronice

Daca rinichii dumneavoastra nu functioneaza corect, riscul dvs. pentru boli de inima creste . Boala renala este legata de hipertensiunea arteriala si boala arteriala. Un cardiolog poate discuta despre modul in care iti afecteaza inima si te poate ajuta sa iti reduci riscul de boli de inima.

In istoricul familial se regasesc persoane cu boli de inima

Anumite tipuri de boli de inima pot fi genetice. Daca o ruda a avut boli de inima cu debut precoce (sub 55 de ani la barbati si 65 de ani la femei), atunci un cardiolog va poate ajuta sa determinati cum va afecteaza riscul si poate comanda testarea sau recomanda strategii preventive.

digitalcomputer.ro

Acestea sunt asadar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa mergeti la cardiolog, chiar daca nu stiti sa aveti probleme cu inima.

Be Sociable, Share!