Share Button

Compania Apple este una dintre cele mai puternice la nivel mondial, aceasta avand o cifra de vanzari foarte mare.

Chiar daca produsele sale prezinta o calitate ridicata, acestea au preturi mari. Acest lucru face, ca atunci cand telefonul dumneavoastra s-a stricat, sa il reparati, nu sa il schimbati cu unul nou. Multe service-uri ofera clientilor reparatii iPhone.

Acestea sunt la preturi de producator, iar piesele noi care le vor inlocui pe cele vechi sunt la preturi rezonabile. Totusi, in cazul in care iPhone-ul dumneavoastra este foarte stricat, cel mai indicat ar fi sa achizitionati unul nou. Mai inainte de a face acest pas ar trebui sa stiti anumite lucruri legate de factorii care ar putea deteriora smartphone-ul dumneavoastra.

Foarte multe device-uri Apple sunt trimise in service din cauza socurilor mecanice. Acestea sunt datorate lipsei de atentie a detinatorului si prin depozitarea necorespunzatoare a telefonului. Chiar daca par defectiuni minore, initial, acestea au efecte pe o perioada indelungata.

Primul efect ar fi spargerea display-ului sau zgarierea acestuia. In cazul in care display-ul nu s-a spart pot exista alte pagube. Ecranul tactil poate sa nu mai functioneze corespunzator, unele parti din acesta fiind inactive.

De asemenea, telefonul poate intra in aplicatii pe care utilizatorul sa nu le fi accesat. Cel mai indicat ar fi sa trimiteti telefonul intr-un service, unde angajatii vor schimba display-ul. Totusi, din cauza socurilor mecanice se pot defecta si anumite circuite. Aceste lucruri pot duce la distrugerea totala device-ului.

Cele prezentate anterior sunt doar efecte tehnice care pot fi rezolvate intr-un service. De asemenea, exista si probleme in privinta contractului de garantie.

Seo solutions by Seoday

De obicei cand un telefon se trimite in service-ul companiei de unde a fost cumparat, compania vizeaza clauza din contrat prin care garantia se pierde in urma socurilor mecanice. Unii cumparatori nu sunt de acord, deoarece incidentul s-a petrecut cu saptamani sau chiar luni in urma. Raspunsul este unul foarte simplu.

Orice smartphone contine anumiti senzori prezum cel de soc sau de umiditate. Atunci cand un telefon ajunge in service, un cablu este bagat in telefon, astfel citind-se toate mesajele acestora. In acest mod tehnicienii afla daca telefonul a intrat in contact cu apa sau a cazut pe jos. Chiar daca telefonul a avut un soc mecanic cu zile in urma, acesta se poate strica chiar azi. Care este motivul?

Motivul este tehnic. Un soc poate produce atat efecte imediate cat si ulterioare. In cazul in care telefonul dumneavoastra are un soc mecanic astazi, lipiciul care lipeste un anumit fir pe placa de baza probabil nu s-a dezlipit, dar impactul a fost mare si mai mult ca sigur exista sanse ca acesta sa se dezlipeasca in zilele ce vor urma, fara a fi nevoie de alte socuri mult mai mari decat tinerea telefonului in buzunar in timpul mersului pe strada.

Acest lucru este valabil si pentru contactul cu apa. Chiar daca telefonul a fost sters repede si bine, o picatura poate sa se fi infiltrat si sa lucreze acolo pana va distruge sistemul.

digitalcomputer.ro

De asemenea, este indicat sa nu scapati telefonul pe jos. Indiferent daca are folie sau husa. Socul nu va crea zgarieturi, dar probabil unele parti din placa de baza se vor dezlipi.

Be Sociable, Share!