Seo solutions by Seoday
Share Button

Ai avut vreodata ocazia de a merge intr-o casa de amanet? In opinia unora, aceste locuri sunt oarecum nepotrivite, insa sunt si cei care considera pe buna dreptate ca daca nu ai reusit sa ajungi intr-un astfel de loc ai pierdut o sansa de a gasi unele dintre cele mai interesante chilipiruri. O casa de amanet este asemanatoare unor piete de marfuri in care se vinde aproape orice si ai astfel sansa de a gasi ceea ce te astepti mai putin. In acelasi timp, casele de amanet joaca un rol destul de important mai ales in comunitatile mici unde poate reprezenta sansa oamenilor de a face rost de sume mai mici sau mai mari de bani intr-un mod sigur, usor si rapid.

Trei aspecte caracterizeaza in mod clar casele de amanet inca de la aparitia acestora pana in zilele noastre: oamenii pot imprumuta bani in schimbul unor obiecte date in gaj, au sansa de a vinde si obiecte utilizate si au sansa de a cumpara atat obiecte noi, cat si obiecte utilizate la preturi mult mai avantajoase.

Printre cele mai des obiecte pe care oamenii le vand sau le cumpara prin intermediul caselor de amanet se numara si telefoanele (pe langa bijuterii din aur, metale pretioase, ceasuri, opere de arta etc).

Cum poti vinde sau cumpara un telefon prin optiunea de amanet telefoane a caselor de amanet? Nimic mai simplu. Duci telefonul la casa de amanet si il predai brokerului in vederea acordarii unui imprumut. Acesta il evalueaza in functie de anumite criterii si, in functie de valoarea acestuia, iti ofera o anumita suma de bani. In momentul in care dispui de banii necesari pentru rambursarea imprumutului plus comisioanele aferente acestuia, iti poti lua telefonul inapoi. Daca nu dispui de banii necesari in termenul stabilit prin contract, telefonul ramane in posesia casei de amanet. Totusi, iti recomandam ca in momentul in care te-ai hotarat sa iti amanetezi telefonul sa te gandesti daca poti face rost in timp util de banii respectivi. In caz contrar, ar fi bine sa te prezinti de la bun inceput la casa de amanet cu telefonul cu scopul de a-l vinde, deoarece oferta pe care o vei primi va fi mai mare si in acest fel vei primi o suma de bani mai mare. Termenul de rambursare prevazut in contract poate fi prelungit daca politica amanetului o permite, insa pentru aceasta ar fi bine sa citesti cu atentie termenii si conditiile prevazute in contract.

In contract sau actul care dovedeste tranzactia trebuie sa apara mentionate obiectul amanetat, respectiv telefonul, suma de bani pe care ai primit-o in schimbul acestuia, respectiv suma de bani pe care trebuie sa o restitui in termenul stabilit contractual (de obicei, perioada de rambursare este de 30 de zile calendaristice), plus alte aspecte, daca este cazul.

Dat fiind faptul ca multe persoane nu revin sa isi recupereze obiectele amanetate, casele de amanet devin adesea magazine de bunuri in toata regula, asemanatoare pietelor de vechituri. Printre cele mai des intalnite obiecte amanetate, mai ales in cazul caselor de amanet care accepta orice bun spre amanetare, se regasesc electronicele, inclusiv telefoanele, diversele instrumente si unelte de lucru, precum si echipamentele de lucru, bunuri sportive, haine, instrumente muzicale, genti, bijuterii.

digitalcomputer.ro
Be Sociable, Share!