digitalcomputer.ro
Share Button

Indiferent ca este vorba despre amanet aur sau despre alte tipuri de case de amanet ar trebui sa stii ca istoria amanetului este foarte vasta si fabuloasa si ne-am gandit sa iti prezentam cat mai bine aceasta istorie in acest articol.

Cu siguranta ca ai vasut casele de amanet din oras si stii ce sunt ele si modul in care functioneaza  si iti este destul de usor sa intelegi de ce ele au devenit atat de populare mai ales in ultima perioada. Pentru a te lamuri iti vom explica o mica parte din istoria amanetului si a caselor de amanet.

Realitatea este ca amanetul dateaza din perioada antica si au fost primele institutii de credit inregistrate vreodata. Undeva pe la finele perioadei medievale a existat si o casa de amanet faimoasa in Europa de unde a rezultat o intreaga retea de case de amanet. Sigla acesteia a fost reprezentata de trei bile si simbolul a fost mereu asociat cu amanetul ramanand in istorie. Practicile care tineau in general de amanetare au ajuns si in America in momentul in care colonistii au ajuns acolo, iar secolul trecut amanetul a fost principala sursa pentru creditele de consum.

Dupa ce si-au facut apartia primele institutii pentru acordarea de credite de larg consum, casele de amanet au fost o sursa alternativa de creditare dar au un rol extrem de important pentru a acorda creditele de consum. Oamenii au in general nevoie sa se imprumute si de sume mici de bani, iar bancile nu imprumuta astfel de sume si de aceea casele de amanet au devenit tot mai populare.

Iti poti imagina ce sanse ai sa imprumuti de exemplu 200 de lei sau mai putin de la o banca pentru o perioada de cel mult o luna sau chiar de doua luni. Costurile pentru actele care te ajuta sa primesti acesti bani impiedica banca sa iti ofere un astfel de credit atat de mic. Fiind primele institutii de finantar, casele de amanet au fost prezente in China inca de acum 3000 de ani.

In ultima vreme casele de amanet s-au inmultit tocmai din cauza ca s-a deteriorat situatia economica pentru mai multe clase sociale. Pentru ca de cele mai multe ori oamenii ajung in imposibilitatea de a gasi banii de care au nevoie repede la o institutie bancara sau la persoane fizice ajung sa apeleze la amanet. Sunt chiar si intreprinzatori mici care apeleaza la astfel de case de amanet pentru a face rapid rost de bani fara sa se loveasca de birocratia specifica romanilor care domina sistemul nostru bancar.

In prezent aproape toate clasele sociale apeleaza la amanet in mod frecvent si la sistemele de creditare din casele de amanet. Nu numai in tara noastra ci in intreaga lume imprumuturile cu garantie sunt foarte prezente. Industria amanetului a evoluat cu scopul de a se adapta la nevoile in continua schimbare pe care oamenii le au. Se va crea astfel o competitie stransa care fac ca intrerpinzatorii sa comunice mai bine cu clientii pentur a putea raspunde la toate nevoile lor.

Be Sociable, Share!