Seo solutions by Seoday
Share Button

In ultimii ani o data cu avantul Internetului si totodata cu dezvoltarea a tot mai multe motoare de cautare s-au dezvoltat si afacerile online care incep sa devina tot mai importante pe masura ce clientii se muta tot mai mult in mediul online.

Multe magazine online au renuntat sa mai foloseasca mediul de expunere clasic folosit pana in anii 2000 si au trecut exclusiv la expunerea produselor online care este mult mai avantajoasa din multe puncte de vedere.

Trebuie sa intelegem ca in situatia actuala in care foarte multi dintre oamenii activi pe piata muncii lucreaza in fata unui computer sau laptop este important sa cautam sa nu le risipim timpul atat de pretios in ziua de azi. Cum spun americanii „time is money” adica timpul inseamna bani, multe firme au pus in practica acest principiu mutandu-se in mediul online.

digitalcomputer.ro

In continuare, am sintetizat cateva avantaje pe care le poate oferi un magazin online. Unul dintre cele mai importante avantaje este acela ca reduce costurile. Nu este necesara inchirierea unui spatiu cu expunere ridicata, iar angajatii pot fi platiti proportional cu obiectivele atinse si cu rezultatele vanzarilor. Scade foarte mult probabilitatea de a primi un control de la organele abilitate, daca nu aveti un spatiu comercial.

Un alt avantaj important este reprezentat de comunicarea facila cu clientii. Baza de date cu clientii dobanditi poate fi folosita pentru comunicari comerciale ulterioare prin telefon, fax, sms, e-mail. Se pot obtine clienti noi folosind gratuit numeroasele retele de socializare Facebook, Twitter, etc.

Comunicarea de marketing devine foarte usoara cand aveti la dispozitie atatea mijloace de comunicare care de multe ori pot sa se completeze. Promovarea tintita reprezinta un atu. Aceasta poate fi facuta chiar acolo unde considerati ca se afla un potential client.

Astazi sunt numeroase metode de analiza a traficului care va pot permite sa cunoasteti practic de unde au venit clientii care finalizeaza o tranzactie si mai ales care au fost valorile acesteia. Puteti spre exemplu sa aflati cati clienti au intrat pe pagina de contact in urma unei campanii de promovare online.

Un magazin online bine administrat creste substantial vanzarile unei firme care are deja o activitate in regim clasic. Vanzarile pot fi crescute si datorita ofertei afisate intr-o forma foarte bine structurata si de asemenea placuta.

Un magazin online necesita stocuri minime de produse. Puteti lucra si fara stocuri atata timp cat detineti poze, specificatii si preturi pentru produse, iar furnizorul vi le poate livra intr-un termen foarte scurt. Cele mai multe magazine online detin deja aplicatii care actualizeaza preturile si disponibilitatea produselor direct de la furnizor.

Magazinul trebuie sa aiba stocuri minime, pentru ca in cazul stocurilor zero exista riscul unei ruperi de stoc pentru produsele uzuale si aceasta duce de regula la scaderea vanzarilor.

Nu in ultimul rand un avantaj il reprezinta disponibilitatea magazinului. Aceasta este 24 din 24 h, clientii putandu-se plimba prin magazinele online. Sa nu uitam ca oamenii foarte ocupati au practic o mare putere de cumparare, de multe ori fiind nevoiti sa-si faca cumparaturile fie seara de acasa, fie in timpul zilei de la locul de munca.

Be Sociable, Share!