Share Button

Daca vrei sa ai cele mai eficiente sisteme de panouri solare iti recomandam sa vizitezi linkul http://www.panourisolare.com/ si vei gasi toate informatiile de care ai nevoie alaturi de cele mai moderne sisteme de panouri solare.

In ultima vreme tot mai multi oameni au inceput sa inteleaga importanta folosirii energiei regenerabile si sa profite de existenta acesteia pentru a beneficia de caldura si curent electric cu un impact cat mai mic asupra mediului dar si asupra propriului buzunar. Pentru mai multe solutii eficiente si instalatii de panouri la preturi foarte avantajoase click aici.

Daca te intrebi care sunt costurile de intretinere care scad alaturi de montarea sistemelor de panouri solare, raspunsul va tine cont de mai multe informatii.

Seo solutions by Seoday

Pentru ca investitia sa se amortizeze cat mai repede si pentru ca economiile la intretinere sa fie mult mai mar este important ca sistemele de panouri solare sa functioneze la adevara lor capacitate. Doar asa stii ce economie faci si de asemenea reduci cu mult facturile la energie electrica si la gaz sau incalzire in general.

Cu cat ai un sistem de panouri solare mai modern si mai complex, cu atat amortizarea investitiei dureaza mai mult. Cu toate acestea eficienta amortizarii investitiei este similar pentru toate sistemele simple si pentru cele foarte complexe.

Este de asteptat sa se intample asa tinand cont de faptul ca energia este proportionala cu consumul de electricitate sau combustibil pentru fiecare gospodarie.

Pentru ca panourile solare sunt eficiente in functie de anotimp, de starea vremii si de toate obstacolele care obstructioneaza pozitionarea directa a panoului in calea radiatiilor, se va ajunge la o economie cuprinsa intre 100% si 30%.

Pentru ca eficienta panourilor sa fie maxima pot fi folosite si sistemele numite solar tracking care rotesc panourile si le pun de fiecare data in functie de pozitia soarelui. Elementul acesta contribuie eficient la cresterea producerii de energie si la producerea apei calde pentru panourilor termice scazand implicit si cheltuielile cu intretinerea.

Spre exemplu, daca o familie foloseste in mod normall 1200 kWh pe an pentru apa menajera dupa ce isi vor instala un sistem de panouri solare care are o eficienta intregistrata de 100% vara si de 60% in perioada de primavara si toamna, avand 30% in timpul iernii va rezulta o medie de 756 kWh pe care familia ii economiseste.

Prin asta poti intelege ca eficienta pe an este mai mare de 60 de procente. Calculul acesta va fi valabil si pentru consumatorii mai mari.

Pentru a te ajuta sa intelegi mai bine consideram pretul mediu de 04 lei pe kWh. De aici va reiesi un total de 571 de lei reprezentand costul total pe tot anul. Dupa ce este instalat sistemul de panouri solare vei obtine in medie 65 de procente economie pe an deci la final de an vei avea un cost toal al incalzirii pentru apa menajera de doar 168 de lei, ceea ce este considerabil.

Pentru a alege o instalatie eficienta iti recomandam sa intrebi specialistii care vor sti sa te indrume in procesul de cumparare a instalatiei tinand cont de nevoile tale.

Be Sociable, Share!