digitalcomputer.ro
Share Button

In privinta hidrofoarelor, ca de altfel in ceea ce priveste mai toate dispozitivele care implica apa, unul dintre cele mai importante lucruri este presiunea. Prin urmare, un presostat hidrofor bun reprezinta o piesa esentiala in masurarea si controlarea presiunii apei.

Un presostat reprezinta un mecanism proiectat pentru a initia o conexiune electrica atunci cand o anumita canitate de presiune este plasata pe acesta. Exista mai multe tipuri diferite de astfel de presostate, insa, acestea pot fi clasificate in doua mari categorii: peumatice si hidraulice. Aceste presostate sunt utilizate in piscine, diverse tipuri de aparate, utilaje in fabrici si o serie de alte aplicatii.

Presostatele pneumatice sunt utile in incarcarea corecta a diferitelor tipuri de baterii. Acestea sunt destinate, in special, incarcarii corecte a bateriilor care folosesc o combinatie de nichel si alt tip de metal. In esenta, presostatul ajuta la reglarea ratei de incarcare, prevenind bateria de primirea a prea mult curent. Acesta este un exemplu de presostat care functioneaza pe baza cresterii presiunii, deoarece acesta se va activa pentru a incepe procesul de incarcare, insa se va si opri atunci cand acest proces atinge un anumit nivel.

O alta aplicatie a presostatului pneumatic are de-a face cu reglarea functiei unui compresor de gaz. Intr-o astfel de aplicatie, presiunea serveste ca mijloc pentru a determina cand trebuie oprit fluxul de energie electrica din compresor, prevenindu-se astfel o situatie de suprasarcina. Din acest punct de vedere, presostatul poate fi considerat drept o masura de siguranta.

Presostatele hidraulice, asa cum este si un presostat hidrofor, sunt folosite intr-o varietate de moduri, iar cele care se gasesc pe masini si camioane sunt exemple clasice. Acest tip de presostat face ca o lumina de avertizare sa se aprinda atunci cand presiunea uleiului scade la un nivel care poate cauza probleme motorului.

Presostatele construite la nivelul sistemului de franare activeaza luminile de frana atunci cand presiunea creste din cauza apasarii pedalei de frana de catre conducatorul auto si cresterea presiunii din conductele hidraulice de frana. Alte presostate din diverse componente, inclusiv filtrarea aerului si sistemele de climatizare, se activeaza si se inchid in functie de prezenta anumitor nivele de presiune.

Astfel de presostate se pot gasi, de asemenea, in sistemele de piscina, si ajuta la reglarea temperaturii apei. Acestea permit oamenilor sa se bucure de piscine incalzite pe timpul iernii, in timp ce altii se bucura de o temperatura placuta chiar si in miezul verii. Chiar daca presostatele vin intr-o varietate de marimi si modele, toate servesc un scop util, acela de a face posibil controlul nivelului de presiune dintr-un anumit dispozitiv, facandu-l mai sigur de operat si eliminand frica ca acesta ar putea intampina defectiuni.

Un presostat hidrofor reprezinta un dispozitiv care ajuta la controlul si masurare presiunii apei din interiorul hidroforului. Pentru mai multe detalii cu privire la rolul pe care il au presostatele pentru hidrofor, dar si cu privire la diferitele tipuri de presostate pentru hidrofor, nu ezitati sa aruncati o privire pe http://www.shop-einstal.ro.

Seo solutions by Seoday

Be Sociable, Share!