Seo solutions by Seoday
Share Button

Proprietarii de site-uri cauta de fiecare data cele mai bune solutii in ceea ce priveste web hostingul, dat fiind faptul ca isi doresc ca site-ul lor sa fie functional permanent.

Site-urile aflate la inceput de drum au nevoie pentru moment de un pachet de gazduire partajata, iar mai apoi, cand traficul incepe sa devina din ce in ce mai mare, se poate face trecerea la un server VPS, sau la un server dedicat, insa despre acesta din urma mai multe detalii aici veti putea afla.

Dupa cum sugereaza si numele, hostingul dedicat inseamna pur si simplu sa aveti un server pentru dvs. Acest lucru ofera o serie de beneficii, dar, de asemenea vine cu destul de putine dezavantaje.

Cele mai importante avantaje ale gazduirii dedicate

Mai intai de toate, unul dintre principalele avantaje ale hosting-ului dedicat este faptul ca acesta elimina toate problemele cu vecinii rai pur si simplu pentru ca nu exista nici unul. Niciun alt site web nu va poate fura resursele, nu exista riscuri de securitate sau alti factori care sa poata provoca alte probleme. Acest lucru il deosebeste de diferitele tipuri de gazduire web mai ieftine (shared hosting sau server VPS).

In plus, deoarece aveti un computer pe cont propriu, multe companii va permit sa-l personalizati extensiv. Este posibil sa puteti alege sistemul de operare, cantitatea si tipul de memorie si alte elemente hardware. Acest lucru va ofera o multime de flexibilitate.

Dezavantaje gazduire dedicata

digitalcomputer.ro

Desigur, acest tip de instalare vine cu un cost. Inchirierea unui server dedicat nu este ieftina. Cu toate acestea, in punctul in care afacerea dvs. are nevoie de un server dedicat, ar trebui probabil sa puteti suporta costurile.

In plus, trebuie sa stiti in mare parte cum functioneaza computerele si tehnologia serverului. In timp ce exista solutii de gazduire dedicate dedicate, veti avea totusi nevoie sa faceti foarte mult pe cont propriu.

In partea extrema a lucrurilor, ati putea obtine un serviciu complet lipsit de management in care ar trebui sa instalati singur sistemul de operare, sa nu mai vorbim de toate instrumentele necesare pentru a rula un server web, pentru a oferi scanarea de securitate, eliminarea malware-ului si asa mai departe. Alternativ, puteti angaja si un administrator de server. Cu toate acestea, acest lucru aduce costuri suplimentare.

Pentru cine este ideal acest tip de hosting?

Are cineva vreodata nevoie de dedicat hosting? Asta e discutabil. In lumea de astazi, cu capturarea VPS cloud, nevoia de a avea propriul server este in declin. In afara de asta, un VPS de varf poate fi mult mai ieftin decat un server special dedicat si, de asemenea, mult mai puternic. Nu va lasati pacaliti sa va ganditi ca dedicat este o optiune mai avansata doar pentru ca sunteti singura persoana de pe server. Uita-te la resursele disponibile pentru tine, asta e ceea ce conteaza mai intai de toate.

In ceea ce priveste furnizorul de hosting, este ideal sa optati pentru o firma de renume de pe piata, insa inainte de asta cea mai inteleapta idee ar fi aceea de a cauta informatii despre furnizorii de pe piata.

Be Sociable, Share!