Seo solutions by Seoday
Share Button

Daca sunteti in cautare de idei pentru nunta dumneavoastra, pe Invitatiidenunta.ro sticle si marturii, gasiti cu siguranta rezolvarea cautarilor asidue. Pe acest site, puteti beneficia de promotii atractive si puteti avea acces la cea mai variata gama de produse adecvate unui astfel de eveniment.

Pe invitatiidenunta.ro sunteti invitati sa comandati sticle si marturii, sticle nunta, borcane marturii, invitatii de nunta, invitatii de nunta lemn, plicuri de bani, texte invitatii, pungi de nunta, cutii nunta, accesorii nunta. Daca nu stiti mare lucru despre aceste accesorii pentru nunta, dar vreti sa aflati mai multe, va putem oferi cateva informatii de ajutor in randurile ce urmeaza. Sa incepem cu marturiile.

Marturiile vin dintr-o veche traditie care isi are originea in zona tarilor mediteraneene si a celor din Europa Centrala. In acest zone exista obiceiul de a oferi cate un cadou fiecarei familii sau persoane care sunt invitate la un eveniment major al celor care fac invitatia.

digitalcomputer.ro

Familiile si persoanele participante primesc diverse obiecte atunci cand iau parte la nunti, botezuri, aniversari sau altele. In limba italiana ele se numesc „bomboniere”, la noi fiind importate sub denumirea de marturii.

Acestea, de cele mai multe ori, au in compozitie bomboane dulci care, in Evul Mediu erau oferite familiei sau prietenilor in semn de recunostinta pentru sprijinul si sustinerea lor. Cum participarea la o nunta in calitate de invitat este considerata un semn de respect pentru tinerii casatoriti si, totodata, un gest de sustinere a noi familii, marturiile sunt daruite invitatilor pentru a le multumi.

In Romania, de-a lungul timpului, au existat diferite forme prin care noile familii si-au aratat respectul fata de invitatii la evenimentul de nunta. Toata lumea stie ca, atunci cand merge la o nunta, i se agata in piept o floare lucrata artizanal.

In tara noastra, de-a lungul timpului, invitatilor unei nunti li se prindeau in piept cocarde de flori. Toti invitatilor li se agata in piept aceste flori de plastic, fiecaruia oferindu-i-se cate o floare, in functie de rangul sau: nasii  si mirii primesc flori de dimensiuni mai mari, cavalerul si domnisoara de onoare au cate o floare de dimensiune mijlocie iar invitatii de rand primesc flori de dimensiuni mai mici.

Ce vrea sa semnifice acest lucru si de ce primesc invitati astfel de insemne? Acestora li se intareste sentimentul de apartenenta la o mare familie care, in acele momente, se uneste.

La fel cum militarii primesc uniforme individualizate in armata, tot asa si invitatii la o nunta primesc acestre flori pentru a li se arata ca intra intr-o mare familie, a participantilor la nunta. Sa nu care cumva sa uitati sa prindeti floare cuiva in piept. Acesta se va simti exclus din mijlocul evenimentului si nu se va implica active.

Aceste flori, alaturi de alte accesorii primite, au darul de a-I uni pe toti cei prezenti, impulsionandu-i sa se comporte ca un tot care sa isi dea toata silinta pentru ca evenimentul sa decurga conform asteptarilor, iar mirii sa fie satisfacuti pe deplin la final.

Be Sociable, Share!