Share Button

Cultul propriului corp a evoluat si singurul lucru condamnabil in totalitate este neglijenta. Nu stim daca se datoreaza modei, partenerilor sau propriilor convingeri.

Cert este ca in prezent singurul standard care se admite pentru o imagine buna este perfectiunea, si asta include o piele catifelata, neteda, straluctitoare si fara fire de par, pe toata suprafata corpului. Problema este cum se poate obtine acest lucru rapid si fara sa facem efort, fara costuri si fara durere, pentru o perioada foarte lunga de timp.

Cea mai simpla metoda si cea mai des intalnita este epilatul cu lama de ras.  Desi s-a constatat ca ceara pentru epilare traditionala este mai buna si mai eficienta decat lama de ras femeile tind sa o utilizeze tot pe cea din urma.

Seo solutions by Seoday

Ar trebuie sa se apeleze la lama numai in cazuri de forta majora pentru ca aceasta va face mai mult rau decat va ajuta. Parul va creste mai repede, va fi mai gros si mai inchis la culoare si va deveni tot mai rezistent.

Firele mai scurte care apar la doua trei zile de la epialarea cu lama sunt neplacute la atingere si trebuie sa stiti si ca sapunurile pentru ras sau gelurile usuca pielea iar daca nu manuiti lama cu atentie va puteti taia si pot sa apara infectii iar o parte din firele de par vor creste dupa epilarea cu lama sub piele.

Sunt mai multe legenede legate de indesirea firelor de par in urma epilarii sau aparitia mai multor fire in acelasi loc. Acestea sunt doar legende ceea ce se modifica este de fapt perioada in care firele de par cresc si la un moment dat parul va parea mai des din aceasta cauza.

Cremele epilatoare actioneaza ceva mai bland decat lama de ras dar parul va creste la fel de repede. In plus, aceste creme contin mai multe substante toxice care topesc firul de par si nu se recomanda utilizarea pe termen lung.

Aparatele pentru pensarea mecanica sunt o alternativa dureroasa in ciuda tuturor inovatiilor recente. Nu se utilizeaza in zone sensibile pentru ca irita tegumentul si parul va creste la loc in aproximativ 3 saptamani.

Metoda cu ceara, clasica, este cea mai eficienta, cea mai sigura si cea mai economica, iar mai nou este si foarte moderna. In ultima vreme in America s-a constatat o adevarata isterie pentru ceara deoarece sunt tot mai multi fani ai acestei metode de epilare.

Nu se recomanda epilarea cu ceara persanelor care au tulburari vasculare severe. In zone mai sensibile se prefera sa se utilizeze ceara clasica si nu cea de unica folosinta.

Epilarea cu ceara se poate face si acasa dar se recomanda sa mergeti in salon pentru ca sunt si unele reguli de igiena si anumite tehnici ce ar trebui in mod obligatoriu sa fie respectate. Procedura dureaza maxim 30 de minute si rezultatul se mentine pentru o luna.

digitalcomputer.ro

Daca epilarea se face in primele zile de menstruatie firele de par se smulg mai usor,, nu se rup si epilarea este nedureroasa iar rezultatele tin mai mult. Explicatia este destul de simpla: activitatea hormonala din aceasta perioada.

Be Sociable, Share!