Share Button

Unele dintre cele mai cautate accesorii gsm ale momentului sunt cardurile de memorie, cele pe care se stocheaza date. In cazul unui telefon care are o memorie interna mica, este necesara achizitia unui astfel de card ce vine in sprijinul dorintei utilizatorului de a avea la dispozitie cat mai mult continut media si informatie.

Accesoriile gsm de tipul cardurilor de memorie au devenit foarte populare in randul utilizatorilor de telefonie mobile si nu numai. Cardurile de memorie cunosc cresteri spectaculoase de vanzari pentru ca ele nu sunt folosite numai pentru extinderea capacitatii de stocare a unui telefon mobil, ci si pentru extinderea memoriei interne a tabletelor.

De cele mai multe ori, este necesara o astfel de extindere pentru ca gadgeturile moderne situate pe segmentul inferior de pret, vin cu dotari hardware mai slabe, iar memoria interna este una destul de mica, limitata de obicei la 4 GB.

digitalcomputer.ro

Aceasta capacitate de stocare este ocupata de regula de sistemul de operare al telefonului sau de aplicatiile preinstalate de producator. Astfel, utilizatorilor nu le ramane decat putin spatiu pe care sa stocheze muzica, fisiere video sau fotografii.

Daca pana mai ieri cardurile cu care ne dotam telefoanele mobile ne ajutau sa ne stocam muzica preferata sau materialele video de mici dimensiuni ca rezolutie, in prezent un card de memorie a devenit mediul de stocare a diverselor aplicatii de care avem nevoie.

Daca pe telefoanele clasice ne puteam dota cu un card de 1-4 GB, pe care “lipeam” muzica preferata pentru a o asculta cu ajutorul castilor, telefoanele inteligente ne obliga sa ne indreptam atentia catre carduri SD cu o capacitate mai mare de stocare.

Fiind un minicomputer, smartphone-ul ruleaza jocuri video, multi pasionati de gen achizitionandu-si astfel de dispozitive exact pentru acest lucru.  Spre deosebire de fisierele cu muzica sau fotografii, jocurile video necesita spatii de stocare mai generoase.

In prezent, majoritatea cardurilor de memorie folosite in industria telefoanelor mobile si IT sunt de tipul SD (Secure Digital), iar majoritatea teefoanelor mobile si tabletelor sunt compatibile cu acest tip de card.

Este important de stiut ca un card de memorie are capacitati de stocare diferite si viteze de transfer diverse. In prezent, cel mai bine vandute carduri SD sunt cele cu capacitati de stocare de 4, 8,16, respectiv 32 GB.

Odata ce piata se innoieste cu noi produse, cu capacitati de stocare mai mari si viteze de transfer pe masura, cardurile de memorie cu calitati inferioare se ieftinesc. Astfel, atentia multor oameni se indreapta catre varful  pietei, unde inovatia aseaza produse de acest gen cu capacitati de stocare si viteze de transfer din ce in ce mai mari.

Cei care, pana mai ieri, nu isi puteau permite sa cumpere un card mai mare de 8 GB, isi indreapta atentia catre unitati de stocare SD de 16 sau 32 GB care au ajuns sa coste mult mai putin decat in urma cu cativa ani.

Un sfat util pentru detinatorii unui smartphone a carui memorie poate fi extinsa cu ajutorul unui card SD. Nu cumparati carduri cu capacitate de stocare mai mare decat permite telefonul. Degeaba irositi banii pe un card de 32 GB, de pilda, daca smartphone-ul dumneavoastra nu suporta decat maximum 16 GB.

Seo solutions by Seoday

Be Sociable, Share!