digitalcomputer.ro
Share Button

Designul este un aspect foarte important pentru ca e imaginea cu care un proiect ajunge la un vizitatori si este de altfel si imaginea ce se imprima in mintea vizitatorului.

Sunt foarte multi vizitatori care nu isi aduc aminte de numele site-ului si de adresa dar tin minte elementele de design si de grafica si chiar si imaginea completa a unui site unde se pot gasi informatii pe care le cautati din nou.

O firma care ofera servicii web design va va asigura de faptul ca veti avea un design unic care sa respecte elemetele pentru identificarea brandului si care sa ajute la fidelizarea vizitatorilor impreuna cu calitatea si cantitatea de informatii prezente pe pagina.

Designul pentru site se face in functie de elemente de identitate de brand ale beneficiarilor si nu altfel iar un template va fi modificat vizual pentru a putea sa se incadreze in cerintele proprietarului.

Layoutul paginii conteza. Puteti sa apelati la un desing care sa apeleze la publicul tinta. Un site destinat copiilor va trebui sa aiba de exemplu elemente vizuale specifice copiilor. Mesajul transmis si logolul sunt foarte importante. Fiti atenti la modul in care plasati elementele de navigare.

Acestea ar trebui sa fie foarte vizibile fara sa fie nevoie sa dati scroll pe pagina. Elementele de navigare ar trebui sa fie clare si concise si functionalitatea lor trebuie sa fie cat mai simpla cu putinta.

Toate paginile trebuie sa aiba un titlu in afara de mega titlu care sa fie relevant pentru continutul site-ului.

Este recomandat sa respectati principiile de baza pentru desing repetitiile, contrastul, aliniamentul si proximitatea si evitati scrolul orizontal. Mentineti un echilbru bun intre continutul de text al paginii si elementele de grafica.

Incercati sa fiti compatibili cu toate browserele si nu uitati sa aveti pe home legaturi spre toate sectiunile din site.

Meniul principal trebuie sa fie intuitiv, usor de folosit si clar. Utilizarea unor functionalitati specifice care sa ajute la navigarea pe pagini este recomandata indiferent de tipul de site.

Respectati regula celor trei click-uri. Toate link-urile care for fi folosite in sisteme trebuie sa functioneze. Nu utilizati imagini in locurile in care trebuie sa fie text .

Grafica si culoarea sunt alte elemente importante. Culoarea se folosesste consistent si ofera un bun contrast cu textul asociat. De asemenea culoarea nu e unicul element utilizat pentru a se crea inteles.

Elementele grafice se optimizeaza si nu se incarca greu. Toate elementele grafice utilizate ar trebui sa aiba un scop si toate imaginile au tagul alt. Animatiile nu ar trebui sa distraga vizitatorul de la continutul site-ului si nu trebuie sa se repete des.

Se folosesc fonturile comunice de marimi lizibile si in culori cat mai contrastante pentru a evita sa obositi ochii utilizatorilor. De asemenea se vor folosi tehnici specifice de scriere si continutul va oferi imagini utile care sa creeze relevanta si sa fie organizate intuitiv.

Continutul nu va avea erori si va oferi legaturi pentru relevanta si consistenta.

Se evita expresii de tip click aici in momentul in care se contruiesc linkurile.

Be Sociable, Share!