Share Button

Epilarea este unul dintre subiectele care femeilor in cea mai mare parte, dar chiar si barbatilor, le da batai de cap in fiecare luna. O astfel de procedura care este efemera, mai este si dureroasa, si din pacate este si destul de costisitoare, si in cele mai multe cazuri necesita si destul de mult timp.

Din fericire insa, acum au aparut mai multi producatori care vand aparat epilare definitiva, iar ideea de a cumpara un aparat pe care sa il folosesti chiar din confortul casei tale, sau ideea de a merge la un salon dotat cu astfel de aparate este una mai mult decat ideala.

Termenul de fotoepilare se refera la epilarea realizata prin utilizarea luminii, iar aceasta definitie daca ii putem spune asa, cuprinde doua mari tehnici, si anume epilarea cu laser sau epilare cu lumina intens pulsate (IPL), sau SPL (square pulse light), reprezentand inovatia in lumina inens pulsate, care este mai eficienta decat IPL, fiind constituita din 5 impulsuri de energie care sunt constante si consecutive, si de aceiasi intensitate.

In cazul in care se doreste o astfel de epilare, nu exista nici macar 1% sanse ca pe suprafata corpului sa apara vreo arsura, deci putem spune ca metoda SPL este mai mult decat sigura.

Termenul Laser ( lumina amplificata prin emiterea de radiatii simultan) este utilizat pentru identificarea aparatelor sau a echipamentelor ce pot genera un anumit fel de radiatie electromagnetica, lumina laser.

Lumina pulsta, care are ca si sigla IPL, si care este cunoscuta sub denumirea de lumina intens pulsate, este o tehnologie mai nou aparuta decat laserul, si care se aplica in scopuri dermato – cosmetice.

Lumina emisa cu ajutorul unei lampi, este asemanatoare cu lumina emisa de o lanterna, si se deplaseaza in toate directiile. Aceasta lumina poate sa fie chiar si filtrate si apoi directionata prin intermediul unui filtru (sticla de safir).

Seo solutions by Seoday

In ciuda faptului ca denumirea acestui proces este de epilare cu laser sau cu lumina intens pulsate, care trebuie sa fie o epilare definitica, cu siguranta rezultatele nu sunt garantate pe viata.

Facand o medie, putem spune fara teama de a gresi, ca o astfel de epilare definitiva, nu este chiar definitiva, insa dureaza aproximativ 6 – 7 ani de zile, iar termenul poate sa fie diferit de la o persoana la alta.

De obicei, persoanele care au de gand sa opteze pentru o epilare definitive, au nevoie sa participle la cel putin 6 sedinte, pentru a reusi mai apoi sa ajunga la rezultatul dorit, insa de la caz la caz, si de la persoana la persoana, numarul sedintelor va putea creste sau va putea scadea.

Intre cele 6 sau mai multe ori mai putine sedinte, trebuie sa treaca cel putin 4 saptamani. Deci, procesul se poate intinde pe parcursul a cel putin o jumatate de an.

Momentul cel mai indicat pentru a incepe acest tratament de epilare definitiva ar fi toamna, iar pana in primavara, tratamentul ar fi terminat, asa ca pe timpul verii, se va putea sta la soara fara probleme.

Be Sociable, Share!