digitalcomputer.ro
Share Button

Cand ne gandim la iPhone, nu ne poate trece prin minte nimic altceva decat Apple, insa in anul 1998, intre iPhone si gigantul american nu exista nicio legatura.

iPhone era un telefon inteligent lansat de InfoGear Technology Corporation in luna martie a anului 1996. Oferea ecran tactil si acces la internet, iar display-ul sau negru dispunea de o rezolutie de 640 X 480 pixeli, exact cat a avut primul iPhone creat de Apple. Era nelipsit stylisul datorita ecranului rezistiv, tastatura QWERTY si 2MB de memorie RAM.

Desi toate acestea erau inovatii la acea vreme, se pare ca nu a aparut pe piata intr-o perioada oportuna, astfel incat nu s-a bucurat de succesul meritat. Dupa prezentarea oficiala la CES in anul 1998, InfoGear a castigat un premiu pentru inovatie.

Din descrierea produsului de atunci aflam ca era un telefon nemaipomenit, ideal pentru a trimite si primi emailuri. iPhone includea intr-un singur dispozitiv functiile unui telefon cu email si posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a oferi intr-un singur produs tot ce avea de daruit internetul. La cat de bine suna specificatiile telefonului, este surprinzator ca nu s-a bucurat de un succes urias.

Unele functionalitati ale iPhone-ului creat de InfoGear amintesc de ce poate face astazi un smartphone. Astfel, atunci cand o pagina web afisa un numar de telefon, se putea apasa pe el pentru a apela. O alta functionalitate interesanta era posibilitatea de a transcrie mesajele vocale si afisarea lor pe ecran. Erau nelipsite, bineinteles, o aplicatie cu harti cu software de la RR Donnelly& Sons si o selectie de ziare ce redau continutul trustului Times.

In anul 1999 este lansat un nou model de iPhone al companiei InfoGear, insa dupa achizitionarea de catre Cisco Systems la inceputul anilor 2000, au fost preluate si numele si patentele, iar proiectul a fost oprit aici.

In anul 2007 este prezentat primul iPhone produs de Apple

Odata cu lansarea primului iPhone de catre Apple acesta devine cunoscut la nivel mondial fie ca primul smartphone adevarat, fie ca un deschizator de drumuri in domeniul tehnologiei telefoanelor mobile. Desi dupa ce Apple si-a numit telefonul din 2007 iPhone si a fost dat in judecata de catre Cisco, cele doua companii au ajuns destul de repede la o intelegere. Dupa aceasta intelegere ambele companii aveau dreptul sa foloseasca numele iPhone, insa Cisco nu l-a utilizat de atunci.

Astazi iPhone este cunoscut doar ca apartinand brandului Apple, iar inovatiile aduse de InfoGear au ramas, din pacate, uitate. Pe de alta parte insa nu putem neglija numeroase inovatii aduse de gigantul american atat in conceperea unora dintre cele mai apreciate smartphone-uri, cat si a altor gadgeturi la fel de indragite de utilizatori.

Popularitatea crescuta de care se bucura il face tot mai prezent in magazine, dar si in review-uri sau chiar in service-uri GSM, dedicate exclusiv pentru reparatii iPhone Bucuresti, fiind un telefon despre care se vor mai auzi multe de acum incolo. Speram doar sa auzim lucruri la fel de frumoase ca si pana acum!

Be Sociable, Share!