Share Button

Dupa ce este finalizat procesul de constructie si de finisare pentru lanterne profesionale se fac si o serie de controale pentru a determina calitatea finala pe care o au produsele dar si pentru a verifica daca totul functioneaza asa cum trebuie.

In cazul in care lanterna sufera si o aliniere necorespunzatare nu va da un bun randament ca si performanta.

Dupa pasul acesta vom trece si la verificarea butonului de activare ori de oprire efectiva a lanternei. Vom verifica daca aceasta face contact corect cu firmele de la interior. Urmatoarea testare consta in inspectia gradului de etanseitate si a rezistentei la umezeala si desigur durata de functionare sau autonomia care tine de baterii.

Becul trebuie sa fie si el inclus in standarde de calitate. In general lanternele aprobate de tip 2 division au si un rating pentru temperatura cuprins intre T1 si T6 unde T1 e temperatura mica sau egala cu 842 grade F sau 450 grade C iar T6 este o temperatura mai mica ori egala cu valoarea de 85 de grade C.

Laboratoarele pentru toate testele ce se fac pentru lanterne sunt destul de complexe si au toate instrumentele pentru o buna testare.

Toate laternele care se vor folosi in medii care nu sunt propice lor sau in spatii inchise trebuie sa se testeze pentru a indeplini si toate standardele de siguranta pentru a fi utilizate in astfel de locatii.

Locatiile considerate cu risc sunt definite de catre Codul National Electric si au mai multe clasificari. Locatiile care sunt incluse in clasa 1 sunt zonele in care sunt prezente gazele inflamabile in cantitati bune pentru a declansa un incendiu sau explozii.

Locatiile incluse in clasa 2 de risc pot sa fie descrise ca si zone in care exista praf combustibil iar locatile din clasa 3 sunt cele unde se afla  fibre ce se pot lua foarte usor foc.

Atmosfera de risc e definita drept grup de risc. In aceste  grupuri de risc vor fi incluse zonele in care este prezent hidrogenul, acetilena, gazele ori vaporii de risc similari cum sunt vaporii de etil eter, benzolul, acetona, solventii pe baza de vapori ori gazele naturale.

Praful metalic, incluzand magneziu, aluminiu si alte aliaje comerciale ale lor pot sa creeze o atmosfera de risc. De asemenea in codul acesta sunt clasificate si zone in care se afla carbuni, fluor si materiale care au potential de risc. Lanternele care sut produse si proiectate pentru a functiona in aceste locuri vor fi testate individual inaine sa iasa din fabrica.

Producatorii continua sa faca designul pentru lanterne din ce in ce mai bun de la an la an.  Sunt noi modele si surse de putere eficiente si devin tot mai populare.

De exemplu anumite tipuri de lanterne au o sursa uriasa de putere si varful de linie este reprezentat de Freeplay Generator care este un mecanism unic ce stocheaza energia cinetica in timp ce utilizatorul intoarce manerul.

Seo solutions by Seoday

Energia va fi eliberata ca si energie electrica in momentul in care apasam pe buton. Asigurarea puterii electrice pentru lanterne se face fara interventia sursei de putere externe.

Be Sociable, Share!