Share Button

Cum alegem racheta de tenis Cele doua masuratori primare ale unei rachete de tenis sunt puterea si controlul. Acestea reprezinta yin si yang in design-ul unei rachete de tenis. Un echilibru intre putere si control considerat perfect pentru un jucator poate fi total gresit pentru altul .

Majoritatea incepatorilor se bazeaza pe o racheta tenis care genereaza putere si prin urmare, au nevoie de o racheta cu un rating mare de putere.  Jucatorii avansati nu au nevoie de un rating mare de putere, deoarece fac ei singuri acest lucru. Jucatorii avansati au nevoie de o racheta care le ofera mai mult control asupra mingii .

Un alt principiu de baza il reprezinta capetele rachetei care cu cat sunt mai mari cu atata dau mai multa putere iar capetele mai mici ofera mai putina energie. Puterea este afectata de multe alte elemente, de desing, de exemplu insa puteti folosi acest principiu de baza pentru a incepe cautarea unei rachete perfecte.

Seo solutions by Seoday

Jucatorii de tenis avansati vor prefera, probabil, o racheta tenis care ofera mai mult control asupra mingii si o racheta care genereaza mai putina energie. Multi jucatori avansati prefer rachetele grele care sunt echilibrate  pentru a imbunatati manevrabilitatea. In ceea ce priveste dimensiunea capului, regula generala pentru jucatorii avansati este ca racheta tenis medie si mediu-plus este mai potrivita pentru nevoile lor iar rachetele de dimensiuni mai mari sunt mai bune pentru jucatorii incepatori.

Greutatea, forta si viteza sunt numele jocului in design-ul unei rachete de tenis. Grafitul, fibra de carbon si titanul sunt materialele cele mai comun utilizate in fabricarea rachetei de tenis. Aluminiul este un material care este mai putin costisitor insa este un material puternic si versatile.

Rachetele de tensi timpurii dateaza din secolele 14 si 15. Acestea aveau o forma ovala si era mai mici decat rachetele de azi. Din anul 1874-1967 rachetele de tenis au fost din lemn si nu s-au schimbat foarte mult in proiectare desi constructia lor s-a imbunatati dramatic. Apoi, pe piata a aparut T2000 de la Wilson in anul 1967 si totul s-a schimbat Incepand cu aluminiu si apoi s-a facut trecerea la grafit, titan si fibra de carbon, rachetele de tenis nu au fost niciodata la fel.

In fiecare an apare o lista cu cele mai bune rachete tenis de pe piata. Anul 2012 a fost un an de schimbare, clasamentul s-a schimbat. Aproape toti producatorii au introdus cadre noi pe piata .
Unii jucatorii aleg o racheta tenis pentru simplu motiv ca manerul acesteia este confortabil, ei nu se uita si la alti factori care le pot influenta jocul.

Greutatea rachetei este un alt factor pe care trebui sa-l aveti in vedere atunci cand alegeti racheta de tenis. Racheta nu trebuie sa fie nici prea usoara dar nici prea grea. Cu o racheta potrivita jocul vostru se va imbunatati considerabil asa ca iti mai ramane de facut sa iti alegi una si aceasta o poti gasi pe internet, pentru ca aici le gasiti pe poate tipurile de rachete .

Alte stiri actuale :

1. TENIS DE MASA: Hidroconstructia Slatina, campioana nationala la senioare
2. Începe Tenis Partener Platinum Cluj-Napoca – Cupa DPD
3. Turneul de tenis de 10.000 de euro de la Focşani, aproape de start
4. Tenis: Monica Niculescu a ratat calificarea în turul doi la Wimbledon
5. Specialiştii din tenis, uimiţi de parcursul Simonei Halep în circuitul WTA: „Este de neoprit“. Ce spune Serena Williams despre româncă

Be Sociable, Share!