Share Button

Computerele de acasa au parcurs un drum lung de la primele lor zile de inceput. Procesoarele sunt mult mai rapide, iar dimensiunea de stocare este incredibil de mare in comparatie cu vechile pc-uri. Pentru incarcator laptop de calitate, intra pe Mentor-Market.ro.

De asemenea, pretul lor a scazut foarte mult. Puteti acum sa cumparati un computer desktop sau un laptop puternic, pentru o fractiune din costul pe care l-ati fi platit pentru un astfel de device la mijlocul anilor 1990. Dispozitivele periferice au facut, de asemenea,  pasi mari.

De exemplu, puteti achizitiona monitoare HD mari, cu ecran plat, extrem de usoare, cu o calitate superba a imaginii. Multi oameni folosesc aceste minunate gadget-uri pentru a juca jocuri video sau pentru a viziona filme pe internet. Cu toate acestea, daca achizitionati un nou monitor, este posibil ca setarile acestuia sa nu fie potrivite pentru dvs.

Seo solutions by Seoday

De aceea trebuie sa stiti cum sa testati si sa calibrati monitorul PC-ului sau de ce nu, chiar pe cel al laptop-ului. Inainte de a va spune cum sa ajustati setarile monitorului, sa le definim. Ce sunt setarile monitorului?

Cand doriti sa ajustati setarile de pe monitor, este o idee buna sa stiti ce ajustati.

  • Luminozitate – Aceasta setare este destul de explicita. Ajustarea acesteia va face ca ecranul dvs. sa fie mai stralucitor sau mai intunecat, in functie de ceea ce va place. Multi oameni considera ca setarea de 75% este cea mai confortabila pentru ochii lor. Incercati aceasta setare pentru a va asigura ca functioneaza pentru dumneavoastra.
  • Culoare – Cand mariti sau micsorati setarea de culoare, ajustati saturatia de culoare a monitorului. Asta arata doar cat de vii si profunde sunt culorile. Puteti urca sau scadea temperatura de culoare, pentru a stabili cum va place sa arate imaginea afisata.
  • Claritate – Aceasta setare depinde de rezolutia monitorului si de calitatea imaginilor pe care le urmariti. Un film HD va arata diferit de un videoclip de calitate inferioara pe care il veti gasi pe YouTube. In cazul in care gradul de claritate este prea scazut, ar putea rezulta o imagine mai slab calitativa si mai incetosata.
  • Tint – Aceasta setare ajusteaza nuanta de culoare, definita ca proprietatea luminii, prin care culoarea unui obiect este clasificata ca rosu, albastru, verde sau galben in raport cu spectrul. Acest lucru poate varia in functie de producatorul monitorului. De multe ori aceasta setare va afecta culoarea si dimensiunile afisajului.

In functie de iluminarea ambientala din casa, este posibil ca setarile de afisare implicite ale monitorului sa nu fie potrivite. Va trebui sa le ajustati manual.

Vizionarea unui film HD este cea mai buna modalitate de a vedea daca monitorul este configurat asa cum va place. Daca imaginea este prea luminoasa sau intunecata, puteti regla aceste setari in functie de gustul dvs. personal.

Monitorul dvs. trebuie sa aiba butoane amplasate pe partea frontala care va permit sa ajustati culoarea si luminozitatea ecranului. Verificati manualul de utilizare pentru instructiuni specifice, deoarece aceste functii difera in functie de marca. Ajustarea setarilor de afisare cu ajutorul acestor butoane amplasate pe monitor este cea mai usoara cale. Exista o modalitate mai detaliata de a face ajustari. Ambele computere, Windows si MacOS, au deja instrumentele de calibrare incorporate. Ele sunt rapide si usor de utilizat. Inainte de a incepe procesul de calibrare, asigurati-va ca aveti monitorul in modul de 24 de biti sau inalta rezolutie. Pentru a evita glaring-ul, utilizati iluminarea normala a camerei.

Cum se calibreaza un monitor

Pentru a calibra un monitor PC in Windows 10:
Accesati aplicatia Setari
Alegeti Sistem din meniul principal
Faceti clic pe Afisati
Faceti clic pe Setari avansate de afisare
Derulati in jos si faceti clic pe Calibrarea culorilor

Odata ce deschideti aceasta functie, urmati instructiunile care apar. Pentru a calibra un monitor in MacOS:
Faceti clic pe Setari din doc
Selectati Afisati
Faceti clic pe fila Culoare
Faceti clic pe Calibrare

 

Be Sociable, Share!