Share Button

In cazul in care reusiti sa diferentiati aceste aspecte cumpararea unui proiector LED optim se va transforma automat intr-o activitate foarte placuta trecand peste lectura nesfarsita a comentariilor si reviewrilor de pe internet.

Este un nucleu de intrebari care cer raspuns inainte de a va decide asupra unui anumit proiector. Celelate detalii sunt si ele importante dar sunt foarte diferite in functie de utilizatori si sunt si utilizatori care nu vor dori foarte multe amanunte, iar pentru acestia, fiind majoritari, in acest articol vom tine detaliile departe.

Va trebui initial sa stiti ce anume doriti sa faceti cu respectivul proiector. Il veti lua pentru a il utiliza ca monitor pentru o consola, il veti utiliza la munca pentru diverse prezentari, va fi folosit ca si televisor?

Seo solutions by Seoday

Nu puteti raspunde ca il veti utiliza la toate aceste activitati, pentru ca atunci cand alegeti un videoproiector trebuie ca macar unele dintre toate aceste activitati sa fie primordiale si dupa ce ati decis care sunt acestea putem sa pornim dupa caracteristicile necesare pentru ca experienta vizuala sa fie cea mai buna.

Cat timp va ganditi la acest aspect vom povesti putin si despre luminozitate sau contrast deoarece asa incep specificatiile pentru astfel de produse.

In cazul in care vreti o regula generala, atunci tineti cont de faptul ca in general contrastul este mai important pentru un cinema acasa si luminozitatea este mai importanta in cazul prezentarilor.

O logica este ca in momentul in care doriti sa urmariti un film aveti nevoie de o experienta foarte apropiata de un cinematograf si atunci cand faceti demersurile pentru a limita lumina ce patrunde in camera veti accentua culorile.

digitalcomputer.ro

Pentru prezentari se intampla invers. Veti evita crearea unei atmosfere obscure sau intunecate si veti avea nevoie de un numar mai mare de lumeni pentru a putea compensa luminozitatea care deja exista in camera.

Lumenii sunt masura puterii luminii asa cum e ea perceputa de ochi. Producatorii discuta in special despre ANSI lumeni. Acesti lumeni sunt calculati in functie de un proces care este adoptat si acceptat tot mai mult de firmele care isi desfasoara activitatea pe piata proiectoarelor.

Nu ar trebui insa sa se acorde o atentie extrema acestor valori atunci cand vorbim de utilizarea proiectorului pentru vizionarea de filme, pentru ca persoana care cumpara va fi indusa in eroare. In ceea ce priveste luminozitatea trebuie sa mentionam si faptul ca mai exista o metoda de masurare dar nu este la fel de populara ca ANSI.

Aceasta metoda se numeste fL. Cea mai importanta diferenta intre aceste 2 alternative sta in faptul ca fL va lua in calcul si lumina care se reflecta din ecran spre privitor. Acest aspect este cu atat mai important cu cat sunt si persoane care cauta experiente de home cinema foarte bune. De asemenea acest aspect depinde de foarte mult factori externi si nu se regaseste decat rar in review-uri.

Daca va doriti sa aveti un home cinema si incercati sa intunecati foarte mult camera in care veti viziona nu cumparati aparate cu foarte multi lumeni deoarece va vor durea ochii din cauza imaginii.

Be Sociable, Share!