Share Button

Ce este?

Detalii despre Crest Whitestrips pret, numai pe SmileBright.ro.

Dintii tai se pot decolora, din cauza petelor ce se depun la suprafata acestora sau din cauza schimbarilor biologice de la interiorul dintelui. Exista 3 tipuri de decolorare a danturii:

digitalcomputer.ro

1.    Extrinseca. Acest tip de decolorare apare in momentul in care stratul superior al dintelui (smaltul) incepe sa se pateze. De vina pentru acest lucru sunt anumite tipuri de mancare sau bauturi, consumate in exces (cafeaua, cola, vinul rosu, etc.) Fumatul cauzeaza de asemenea, pete de tip extrinsec.

2.    Intrinseca. Acest tip de decolorare apare in structura interioara a dintelui (dentina), aceasta capatand o nuanta galbuie. Poti capata acest tip de decolorare daca:
–    Ti-ai expus prea mult dantura la fluor, in copilarie sau in adolescenta.
–    Mama ta a folosit antibiotice pe baza de tetraciclina cand aveai 8 ani sau mai putin de atat.
–    Ai avut o trauma la nivelul dintelui, ce l-a afectat pe acesta, atunci cand erai copil (o cadere sau o lovitura de exemplu, poate afecta dintele care se afla in dezvoltare la acea varsta).
–    Ai avut o trauma la interiorul dintelui deja dezvoltat, iar acea trauma a provocat sangerari interne, ce au decolorat dintele.
–    Te-ai nascut cu o boala rara, numita “dentilogenesis imperfecta”. Aceasta boala cauzeaza decolorarea prematura a dintilor, dandu-le nuante de gri sau violet.

3.    Decolorarea cauzata de inaintarea in varsta.
Acest tip de decolorare este de fapt o combinatie de factori intrinseci si extrinseci. Dentina se ingalbeneste in mod natural, cu timpul.

Smaltul care inconjoara dintele, devine si el mai subtire o data cu trecerea timpului, lasand sa se vada culoarea dentinei de la interior, pe masura ce oamenii avanseaza in varsta. De asemenea, ciobirea smaltului sau alte lovituri, pot afecta culoarea dintelui, in special daca pulpa a avut de suferit si ea in aceste accidente.

Seo solutions by Seoday

Simptomele decolorarii dintilor.

Simptomele decolorarii includ pete pe dinti, ce pot lua culori de la alb mai inchis la galben sau pete si puncte maronii, de dimensiuni mai mici.

Daca smaltul s-a deteriorat in acea zona si se poate observa dentina, poti sa observi de asemenea si o tenta galbuie mai pronuntata, a dintelui.

Pentru a pune diagnosticul de decolorare a unui dinte, nu se face nici un fel de analiza complicata, trebuie doar sa fi vazut de un medic stomatolog. Daca observati orice pata pe un anumit dinte, vizitati de urgenta medicul dentist, pentru a incepe un tratament. Puteti chiar salva dintele cu aceasta ocazie.

Petele se acutizeaza in timp, devenind carii, daca smaltul dispare total din acea zona si este expusa dentina. Asta, din cauza faptului ca bacteriile ce traiesc in gura noastra, dar si cele care patrund sau se formeaza din cauza resturilor de mancare depuse pe dinti, nu stau degeaba.

Ele ataca dintele si provoaca in cele din urma, cariile dentare. De aceea, este bine sa tratam orice urma de afectare a dintelui, imediat ce aceasta a fost observata, acasa sau la cabinetul stomatologic.

Be Sociable, Share!