Share Button

Daimler a declarat ca lansarile planificate ale vehiculelor sale electrice, printre care si noul SUV EQC, urmeaza programul. Explicatia celor de la Daimler vine ca urmare a unui articol aparut in publicatia germana Handelsblatt, potrivit caruia lansarile se confrunta cu amanari din pricina lipsei bateriilor si a altor probleme tehnice.
Ziarul german de business scria recent ca noul SUV EQC al celor de la Daimler nu va ajunge in reprezentante mai devreme de iunie 2019, cu cateva luni mai tarziu decat data la care era initial planificat sa ajunga.

Noul SUV EQC in faza de testare

Insa un purtator de cuvant de la sediul din Stuttgart al Daimler a spus ca nu exista inca o data anume anuntata pentru lansarea modelului EQC.
Un comunicat de presa publicat pe site-ul oficial al celor de la Daimler anunta ca lansarea EQC – primul model Mercedes Benz complet electric apartinand noului brand de produs si tehnologie EQ – va fi lansat in anul 2019, fara sa mentioneze insa o data exacta.
In comunicat se mai arata ca in lunile ianuarie-martie ale acestui an prototipurile noului model au fost supuse unei serii de teste dure in conditii de iarna in nordul Suediei. Urmatoarele opriri pe drumul catre productia de serie sunt reprezentate de mai multe teste pentru suspensii/grup propulsor, ca si de teste integrate la temperaturi ridicate in SE Europei.
“Validarea sistematica la nivelul intregului vehicul serveste ca garantie a standardelor noastre inalte de calitate si este una dintre cele mai bune masuri din procesul de dezvoltare a fiecarei serii Mercedes Benz” se mai arata in comunicat. Oficialii Daimler mentioneaza, de asemenea, ca pana in momentul in care ajunge in faza de productie orice nou vehicul trebuie sa atinga un grad de maturitate definit in mod clar de Mercedes Benz.

Intarzie sau nu hibridul S-Class

Seo solutions by Seoday

Intarzie sau nu hibridul S-Class?

Handelsblatt mai scrie ca o versiune hibrid plug-in a urmatorului model emblematic Mercedes S-Class nu va fi disponibila pana in anul 2021, cu un an mai tarziu fata de momentul in care modelul cu motor cu combustie urmeaza sa fie lansat pe piata, iar informatia citeaza surse anonime din interiorul Daimler.
Purtatorul de cuvant al celor de la Daimler a declarat pentru Reuters ca dezvoltarea unei versiuni plug-in a noului S-Class se desfasoara conform planului. “Suntem in grafic, nu exista amanari” a spus oficialul.
Desi actualul S-Class se bucura de destula popularitate si nu are probleme majore, versiunea 2021 va avea din cate se pare un design complet nou si va beneficia de cateva trasaturi pe care nu le vei gasi in niciun caz la masini de o calitate mai scazuta.
Noul S-Class va avea sistem de propulsie electrificat, fie cu tehnologie mild-hybrid fie cu tehnologia plug-in hybrid, iar majoritatea motoarelor vor fi de 3 litri sau de 4 litri V8, obiectivul numarul fiind acela de a obtine in acelasi timp o performanta mai buna si o mai mare eficienta.
Sistemul de bord coputerizat al noului S-Class, menit sa mentina mai usor controlul masinii mai ales in conditii dificile de drum, va fi diferit de orice alt sistem existent in acest moment pe piata. Sistemul computerizat ce va echipa noul S-Class hibrid nu numai ca va contribui la mentinerea controlului masinii, dar va impiedica vehiculul sa ajunga in situatii cu potential de pericol.
Nu este clar deocamdata daca va exista si o versiune electrica a noului S-Class, pentru ca Mercedes urmeaza, asa cum aratam mai sus, sa isi lanseze masinile electrice in cadrul sub-brandului EQ.

Productia de baterii – o problema?

Productia de baterii ar putea deveni o problema majora pentru electrificarea vehiculelor, pentru ca majoritatea producatorilor de masini fac trecerea gamelor de modele la vehicule electrice sau hibride plug-in.
Pana in 2022, Mercedes are in plan sa lanseze o versiune electrica a fiecarui model pe care il vinde, cu un total de cel putin 50 de modele in vanzare, fie ca este vorba despre berline, hatchback-uri, combi-uri, SUV-uri, coupe-uri, cabriolete, roadstere sau MPV.
In plus, brandul Smart al celor de la Daimler va inceta sa mai ofere masini cu motoare cu combustie in 2020.

Informatii oferite de WeltKlasse Automobile – importator si distribuitor masini Germania.

digitalcomputer.ro
Be Sociable, Share!