digitalcomputer.ro
Share Button

Tehnologia ne poate imbunatati viata in mod radical datorita numeroaselor inovatii facute in acest domeniu intr-un ritm alert. Un display iPhone 5 poate fi gasit mereu la cele mai bune preturi in mediul online.

Accesul la internet si inventarea unor noi tehnologii reprezinta pasi importanti in tehnologizarea lumii noastre.

Numeroasele proiecte demarate de marile companii la nivel global au in vedere tocmai aceasta necesitate a lumii moderne de a avea acces la internet. Project Loon a fost conceput pentru a putea oferi acces la internet chiar si celor mai indepartate si defavorizate regiuni ale planetei noastre. Acest proiect implica folosirea unor baloane cu heliu care vor inconjura pamantul si vor forma o retea prin care sa transmita semnalul de internet prin reteaua 4G.

Seo solutions by Seoday

Sistemul a fost testat deja in tari precum Brazilia si Noua Zeelanda, iar in cadrul testelor efectuate aceste baloane au rezistat in aer peste 100 de zile. Nu se stie, insa, cand va fi lansat acest proiect la nivel global, insa viitorul ne va rezerva, cu siguranta, o astfel de retea de internet care sa vina in intampinarea celor din zonele defavorizate.

Gadgeturile pe care le folosim sunt imbunatatite pe zi ce trece, iar ele devin accesibile pentru fiecare dintre noi.

Cei de la Google au dezvoltat tehnologia care poate detecta gesturile facute de utilizator in fata unui afisaj. Deocamdata, numele inventiei este Project Soli, iar ea consta intr-un microcip de marimea unui card de memorie de tipul microSD.

Acest microcip poate detecta si raspunde gesturilor unui utilizator care nu isi poate folosi mainile pentru a controla un gadget. Cei care se afla la volan pot controla volumul sunetului din masina sau anumite functii ale acesteia.

Datorita unei asemenea inventii, gadgeturile si dispozitivele electronice pot fi mai subtiri, mai usoare si, implicit, mai performante. Marile companii incearca acum sa produca gadgeturi care se pot purta, dimensiunile mai mici ale acestora fiind foarte apreciate de cumparatorii pasionati de tehnologie.

Cei de la Google lucreaza intens la imbunatatoirea conditiilor de viata ale locuitorilor din marile orase ale lumii. Institutul denumit Side Walk a fost creat de Google cu scopul de a ajuta la eficientizarea serviciilor oferite in orase.

Astfel, transportul public poate fi imbunatatit in viitor, iar costul pentru consumul de energie va fi scazut in mod corespunzator. Tehnologia va veni si in ajutorul persoanelor cu dizabilitati. Cei care au probleme cu vederea si detin un telefon mobil vor putea sa se deplaseze in siguranta datorita unui proiect denumit Project Tango.

Astfel, un smartphone si o tableta dotate cu o camera video si cu senzori fiecare vor putea sa ajute la o mai buna intelegere a spatiului si modului in care oamenii se misca.

Cu ajutorul acestor gadgeturi poate fi construita o harta 3D care sa ii ajute poe cei cu probleme severe de vedere. Astfel, ei vor fi avertizati la timp in legatura cu obstacolele care se afla in fata lor si vor primi indicatii in privinta unei rute ce poate fi aleasa pentru deplasarea lor in siguranta.

Be Sociable, Share!