Share Button

Tehnologia din spatele iPhone-ului X a fost in dezvoltare de cinci ani, inca din 2012.  Zvonurile despre un redesign drastic al iPhone-ului au inceput sa circule in jurul anuntului iPhone 7 in al treilea trimestru al anului 2016, si s-au intensificat atunci cand o scurgere a firmware-ului HomePod in iulie 2017 a sugerat ca Apple va lansa in scurt timp un telefon aproape perfect- designul, lipsa butonului fizic de acasa, recunoasterea faciala si alte caracteristici noi.  Pentru inlocuire display iPhone x  intarti aici.

O versiune finala de dezvoltare  a sistemului de operare iOS 11 a fost, de asemenea, scursa in septembrie 2017, confirmand noul design si caracteristici.

La 31 august 2017, Apple a invitat jurnalisti la un eveniment de presa din 12 septembrie,  primul eveniment public care a avut loc la Teatrul Steve Jobs pe noul campus al companiei Apple Park din Cupertino, California.

Seo solutions by Seoday

IPhone-ul X a fost dezvaluit in timpul acelei noutati. Pretul de pornire al acestuia in valoare de 999 USD este cel mai scump pret de lansare a iPhone-ului.  Pretul este chiar mai mare pe pietele internationale din cauza fluctuatiilor valutare, a taxelor de import si a taxelor de vanzare.

O versiune deblocata a telefonului a fost disponibila pentru cumparare in Statele Unite pe data de 5 decembrie 2017.

In aprilie 2018, Comisia Federala pentru Comunicatii a divulgat imagini ale unui model iPhone X care nu era lansat in auriu. Spre deosebire de optiunile pentru spatiul gri si argintiu pe care iPhone-ul X leaga, a fost divulgat faptul ca exista planuri initiale de lansare a unei optiuni de aur pentru dispozitiv. Cu toate acestea, a fost suspendat din cauza problemelor legate de productie.

Apple a lansat o noua revizie pentru iPhone X, modelul B care a rezolvat probleme NFC pentru utilizatorii din Japonia, China si altii din America.

digitalcomputer.ro

Dispozitivul iPhone X are un ecran color de precizie OLED de 5,8 inch, care accepta gama larga de culori DCI-P3, sRGB si gama dinamica mare  si are un raport de contrast de 1.000.000:

  1. Afisajul Super Retina are tehnologia True Tone gasita pe iPad Pro, care utilizeaza senzori de lumina ambientala pentru a adapta balansul de alb al afisajului la lumina ambientala inconjuratoare.
  2. Desi iPhone X nu are aceeasi tehnologie “ProMotion” utilizata in afisajele celei de-a doua generatii iPad Pro, in cazul in care afisajul ofera o rata de reimprospatare de 120Hz, face o proba de intrare touch la 120Hz.
  3. Tehnologia ecranului OLED are o tendinta negativa cunoscuta de efecte “ars-in”, in care anumite elemente in mod constant pe ecran pentru perioade lungi de timp lasa o urma slaba chiar si dupa aparitia unor imagini noi. Apple a recunoscut ca ecranele sale OLED nu au fost excluse din aceasta problema, scriind intr-un document de suport ca “acesta este, de asemenea, un comportament asteptat”.
  4. Greg Joswiak, vicepresedintele Apple pentru marketingul produselor, a declarat pentru Tom’s Guide ca panourile OLED folosite de Apple iPhone X au fost proiectate pentru a evita “suprasaturarea” culorilor care utilizeaza in mod obisnuit panouri OLED, facand ajustari de culoare si “subpixel” – perfectionari la niveluri pentru linii clare si colturi rotunde.
Be Sociable, Share!