Share Button

In cazul in care locuiesti la bloc, si nu te mai incanta ideea de a beneficia de caldura de la sistemul centralizat de incalzire, cu siguranta incepi sa te gandesti din ce in ce mai serios sa iti cumperi o centrala termica.

Acum este momentul ideal sa faci acest lucru, pentru ca poti sa gasesti o multime de centrale termice de calitate, daca stii unde sa cauti, iar magazinele precum Epinvest.ro de exemplu, pot sa iti ofere cele mai bune solutii privind centrala termica de care ai nevoie.

Ei bine, a alege o centrala termica de calitate insa, nu este o misiune atat de simpla precum pare la prima vedere, mai ales datorita faptului ca trebuie sa tii cont de anumite detalii importante atunci cand iti alegi centrala.

digitalcomputer.ro

In primul rand, trebuie sa tii cont de capacitatea de furnizare a apei calde, iar producerea apei calde, depinde foarte mult de cat de puternica este centrala termica. Cu cat o centrala termica are o putere mai mare, cu atat apa calda va fi mai fierbinte, in timp ce o centrala termica care are o putere mai mica, va incalzi mai greu apa.

Deasemenea, debitul maxim al unui robinet este cuprins intre 10 – 11 litri pe minut, iar la o para de dus, acesta este cuprins intre 7 si 8 litri pe minut. Acesta este si motivul pentru care, o centrala care sa ofere apa calda atunci cand ambii consumatori functioneaza simultan, ar trebui sa aiba cel putin o putere de 28 – 30 KW.

Eficienta energetica a centralei termice este iarasi un factor foarte important, de care trebuie tinut cont atunci cand se alege o centrala termica. Se pot gasi centrale termice clasice, dar si centrale termice in condensare, iar diferenta dintre aceste doua centrale termice, o reprezinta eficienta energetica, iar aici trebuie mentionat faptul ca sunt mult mai indicate centralele termice in condensare, daca stam sa privim strict din acest punct de vedere.

Deasemenea, atunci cand iti alegi o centrala termica, poti alege o centrala termica care sa functioneze pe gaz, sau una care sa functioneze pe curent, insa cu siguranta o centrala termica pe gaz, chiar daca are un pret putin mai mare decat o centrala termica electrica, are un consum mult mai mic de energie, asa ca investitia va fi amortizata in cel mai scurt timp posibil.

Un alt amanunt foarte important, de care va trebui sa tii cont in momentul in care iti vei alege o centrala termica, va fi reprezentat de serviciile de garantie, dar si de serviciile post garantie. O centrala termica are o perioada de garantie de 2 ani, dupa care, fiecare defectiune costa.

Iarasi trebuie mentionat faptul ca magazinele de unde cumperi centrala, iti asigura transportul, insa ele nu iti asigura si instalarea, asa ca pentru a instala centrala termica, trebuie sa apelezi la personal autorizat.

Asadar, aceste detalii trebuie sa le cunosti neaparat in cazul in care ai de gand sa cumperi o centrala termica pentru locuinta ta.

Be Sociable, Share!