digitalcomputer.ro
Share Button

A trecut vremea in care oamenii erau reticenti in folosirea tamplariei pvc si a geamurilor termopan, desi exista inca unii predispusi sa creada zvonuri mai vechi sau pur si simplu persoane care nu au incercat pana acum aceasta tehnologie. Esti interesat de reparatii rulouri? Intra pe Elitechmsystem.ro.

In majoritatea acestor cazuri, zvonurile negative se transmit prin viu grai si capata valoare de “cutuma”, fiind luate de bune dupa aceea. Din acest motiv, in acest articol vom prezenta si vom diseca cateva dintre aceste “mituri”, tocmai pentru demonstra ca nu sunt adevarate, asa cum ati putea crede, in special cand vine vorba despre tamplaria PVC.

1.    Unul dintre cele mai des intalnite mituri este acela conform caruia, tamplaria pvc se ingalbeneste in timp, aratand la un moment dat foarte inestetic. Ei bine, fals.

Seo solutions by Seoday

Atata vreme cat materialele care se folosesc la constructia ansamblului termopan sunt unele de cea mai buna calitate, tamplaria va ramane de un alb perfect si foarte curata, o lunga perioada de timp (bineinteles, daca este curatata periodic). Curatarea se poate face insa foarte usor si nu dureaza mult timp.

2.    Mitul “crapatului” de la soare. Alt mit spune ca tamplaria din PVC poate crapa in timp daca este expusa la soare puternic. In mare parte, cei care afirma asta au dreptate, dar numai daca vorbim de plastic, de cea mai proasta calitate. Plasticul de acest gen nu are o rezistenta deosebita si crapa in urma expunerii la soare, dupa un anumit timp.

Cand vorbim despre tamplaria PVC de firma, nu mai este cazul. Aceste ansamble sunt construite din materiale de cea mai buna calitate si datorita procesului de fabricate, acolo unde se folosesc tehnologii de ultima generatie si ultimele tipuri de materiale, ansamblul nu va crapa practic niciodata. Asadar, puteti fi siguri ca geamul sau tamplaria ferestrei din termopan, vor rezista fara probleme chiar si zeci de ani, din acest punct de vedere.

3.    Condensul. Condensul nu reprezinta chiar o falsa problema, acesta aparand in anumite situatii, dar nu apare din cauza tamplariei de pvc sau a geamurilor termopan ci din cauza faptului ca locuinta nu este bine aerisita/ventilata.

Circulatia aerului in orice locuinta este de fapt foarte importanta, daca aerisirea se face cum trebuie si constant, condensul nu va aparea. De foarte multe ori, unele persoane prefera sa nu permita intrarea aerului, pentru a izola casa cat mai bine, dar acest lucru dauneaza sanatatii noastre, cat si obiectelor de la interior.

4.    Permis special pentru folosirea tamplariei pvc/geamuri termopan. Multe persoane cred inca in vechile zvonuri care sugerau ca pentru a folosi tamplarie pvc, ai nevoie de permis special de la autoritati. Nimic mai fals.

Ai nevoie de acest lucru numai in cazul in care locuinta ta este obiectiv istoric intrat in patrimoniu, dar in peste 99% din cazuri, nu ai nevoie de nici un fel de permis pentru a-ti dota casa cu astfel de geamuri.

In celalalt caz, trebuie totusi un permis special din partea autoritatilor locale, de astfel de permise fiind nevoie pentru orice alte modificari pe care ti-ai dori sa le aduci casei (daca este obiectiv istoric).

Be Sociable, Share!