digitalcomputer.ro
Share Button

Cu totii ne confruntam in ultimii ani cu pericolele lumii moderne. Lipsa locurilor de parcare, indreptarea atentiei copiilor nostri catre alte probleme decat studiul, toate reprezinta pentru fiecare dintre noi pericole de care incercam sa ne ferim pe cat posibil.

Activand in industria masinilor de spalat rufe, noi ne-am obisnuit sa vedem pericolele mai departe decat cele vizibile cu ochiul liber, drept pentru care am decis sa facem un studiu de caz asupra pericolului la care ne expunem masinile cu fiecare utilizare si anume supraincarcarea.

Desi masinile de spalat rufe beneficiaza de specificatii clare in acest sens, fiind proiectate in functie de o capacitate portanta stabilita in functie de mai multe criterii, foarte multi utilizatori ajung in service cu masinile de spalat tocmai datorita umplerii excesive a cuvei, fenomen cunoscut sub numele de supra- incarcare.

Mai grav poate decat defectiunea ce poate surveni din cauza supraincarcarii este faptul ca, fara a constientiza pericolul, ne expunem in mod voit unei avalanse de bacterii. Ce sta la baza acestei afirmatii? Haideti sa analizam impreuna cele enuntate si sa gasim o explicatie pe cat de simpla, pe atat de logica.

De ce credem ca o masina de spalat are o anumita capacitate de incarcare? Pentru ca, fireste, aceasta este stabilita mai inainte de toate de dimensiunile acesteia. Mai apoi sunt luate in calcul si capacitatile portante ale materialelor din care sunt confectionate elementele ce compun sistemul interior al masinii de spalat si in cele din urma pentru cantitatea de detergent ce poate fi utilizata ca doza unica pentru spalare.

Acum, pentru ca am inteles motivele pentru care o masina de spalat ne limiteaza in vederea incarcarii, este indicat sa intelegem si de ce este recomandat sa urmam indeaproape specificatiile producatorilor in acest sens. Un ciclu de spalare efectuat corect este cel in urma caruia hainele arata impecabil. Pentru aceasta, trebuie sa intelegem ce se intampla in interiorul cuvei, pentru a ne da seama daca procesul de spalare se desfasoara in parametrii normali.

Incarcand pana la refuz o masina de spalat rufe, nu vom da posibilitatea detergentului sa se amestece cu apa, iar aceasta suspensie sa patrunda in profunzimea tesaturilor. In acest fel, daca hainele vor fi lipite unele de celelalte si fortate pentru a intra in cuva, ele nu vor reusi sa alunece in apa si sa fie implicate in mod activ in procesul de spalare. Acestea abia daca vor fi atinse de detergent.

Ele fiind mai mult imbibate cu apa…si atat. Acelasi lucru se va intampla si in cazul stoarcerii, unde un pericol extrem in constituie greutatea mult prea mare ce ar trebui centrifugata. Nu de putine ori in cazul supraincarcarii s-a intamplat ca tamburul masinii de spalat sa inceteze sa se mai roteasca, sau sa se produca si alte defectiuni de tipul ruperii curelei, sau a deplasarii acesteia.

Seo solutions by Seoday

Pericolul ineficientei spalarii este unul destul de mare. Bacteriile sau problemele ce pot aparea din cauza greutatii exagerate a incarcaturii sunt doar doua dintre ele. Pentru a preintampina acest lucru, este bine sa incarcati masina de spalat la fiecare ciclu conform specificatiilor si, in cazul in care sunt necesare anumite verificari, sa apelati cu incredere la specialistii E-wash.ro

Be Sociable, Share!