Share Button

Masini mici de familie, modelele Megane sunt produse de producatorul francez Renault inca din 1995. Aceste modele vin in mai multe variane posibile, de la hatchback la coupee sau estate. Prima generatie de Renaul Megane se bazeaza pe predecesorul sau, Renaul 19, si utilizeaza versiuni modificate ale acesteia la nivelul sasiului. In 1996 apare o masina compacta MPV, Megane Scenic care foloseste aceleasi componente mecanice ca hatchback-ul Megane.

Din 2002, Megane intra in cea de-a doua generatie de masini, cu o reproiectare substantiala, iar din 2008 incepe cea de-a treia generatie cu un design complet diferit fata de modelele anterioare. Cea de-a patra generatie s-a nasccut in 2009, insa a fost lansata incepand cu 2015-2016.

Exista o serie de defectiuni frecvente ale modelelor de masini Megane, iar dintre acestea amintim:

La versiunile diesel multi utilizatori au observat de-a lungul timpului probleme cu performanta scazuta a filtrului de particule diesel (DPF), lucru care este semnalat pe panoul de avertizare luminoasa din bord. Acest filtru este responsabil de reducerea emisiilor in sistemul de evacuare, iar daca utilizati masina mai ales pentru oras, acesta nu este capabil sa arda suficient particulele daunatoare. Condusul la o viteza constanta in viteza a treia pentru aproximativ 10 minute poate ajuta filtrul sa se redreseze, altfel este nevoie de inlocuirea acestuia.

Au fost reclamate, de asemenea, multe situatii in care setarile de viteza de pe cadranul de incalzire nu functioneaza, iar cauza a fost de cele mai multe ori o rezistenta defectuoasa la sistemul de incalzire. Pentru remedierea defectiunii este nevoie de un nou rezistor.

Destul de frecvente sunt si problemele de inchidere ale geamurilor electrice. Este posibil sa apara o incetinire a ferestrelor in timpul inchiderii si deschiderii, caz in care cauza poate fi reprezentata de defecte ale sistemului de reglare a geamurilor. Pentru rezolvarea problemei este posibila fie repararea sistemului de reglare a geamurilor, fie inlocuirea lui integrala cu un mecanism corespunzator.

S-ar putea sa observati si faptul ca motorul vibreaza si/sau face zgomot, mai ales atunci cand motorul este rece si il porniti. Doua lucruri pot provoca acest lucru: conducta de admisie vibranta sau o clema rupta pe conducta de combustibil care are ca rezultat frecarea impotriva furtunurilor de aer. Daca, in schimb, observati ca motorul functioneaza mai greu si nu se aude bine la ralanti, atunci problema este probabil la bobinele de aprindere. Solutia este intotdeauna inlocuirea bobinelor de aprindere pentru a rezolva aceasta problema. Se recomanda inlocuirea tuturor celor 4 fise in acelasi timp.

digitalcomputer.ro

Auto Atu va poate ajuta atat cu inlocuirea pieselor, cat si cu diagnosticarea defectiunilor sau diverse reparatii care se impun pentru o functionare optima a masinii. Important este ca in momentul in care observati orice mica imperfectiune in functionarea masinii sa aveti in vedere diagnosticarea si reparatia, pentru ca problemele pot fi mai mari daca sunt lasate sa persiste si pot atrage si alte defectiuni ale masinii. Service-ul nostru va sta la dispozitie pentru orice probleme legate de functionarea masinii, iar rapiditatea reparatiei va va ajuta sa beneficiati cat mai repede de o masina care ruleaza in siguranta.

Be Sociable, Share!