digitalcomputer.ro
Share Button

In momentul in care esti detinatorul unui blog, mai mult ca sigur iti doresi ca un numar cat mai mare de vizitatori sa iti citeasca gandurile sau sa iti urmareasca activitatea zinlica de pe blog.

Acest lucru poate insa sa nu fie atat de simplu precum pare in prima faza, iar pentru ca traficul de pe blog sa fie unul foarte mare, mai mult ca sigur vei avea nevoie de optimizare seo, iar pentru asta fie vei apela la ajutorul specialistilor, fie vei incepe sa iti optimizezi de unul singur blogul.

Daca vei alege prima varianta, cu siguranta specialistii vor stii exact ce au de facut, insa daca vei alege cea de a doua varianta, va trebui sa tii cont de mai multe detalii importante.

In primul rand, pentru optimizarea unui blog sau a unui site, ai nevoie de un domeniu propriu, dar si de hosting.

In acest caz, daca esti incepator in aceasta activitate, inainte sa cumperi un nume de domeniu, ar cam trebui sa iti faci o idee despre ce articole va contine blogul, si despre ce categorie de oameni iti doresti sa atragi spre blogul tau.

Vei avea nevoie si de servicii de hosting, iar de preferat ar fi ca acestea sa fie in Romania. Daca detii doar un blog, in mod normal nu vei plati mai mult de 1-2 euro lunar, plus tva. In cazul in care vizitatorii blogului sunt straini, si nu inteleg limba romana, atunci ar trebui sa alegi un domeniu .com, iar articolele sa fie scrise in limba engleza.

Un alt aspect extrem de important de care trebuie sa tii cont, este acela ca trebuie sa scrii cat mai nisat. Cu siguranta ai cunostinte intr-o anumita nisa, asa ca daca ai o pasiune sau iti place un anumit domeniu, trebuie sa scrii despre ele, si vei avea sanse sa fii foarte bun in nisa ta.

Daca vei fi foarte bun intr-o nisa, vei putea avea avantaje mari precum faptul ca poti sa atragi comercianti care sa te recompenseze sa scrii articole despre produsele sau serviciile lor.

Pentru a avea un blog de success, trebuie sa creezi un continut original, si sa ajuti oamenii sa isi rezolve problemele prin articolele pe care le vei posta.

Cu siguranta daca vei tine cont de acest aspect, vei avea un numar din ce in ce mai mare de vizitatori pe blog.

Atunci cand ai un blog, cu siguranta iti doresti sa ai cat mai multi cititori, asa ca trebuie sa stii si cum sa iti promovezi blogul.

O modalitate simpla, eficienta si gratuita ar fi aceea de a alege promovarea prin intermediul retelelor de socializare.

Daca vei distribui postarile tale de pe blog pe retelele socializare, mai mult ca sigur prietenii tai virtuali vor accesa blogu, iar numarul de vizitatori va creste.

Si ideea de a obtine link-uri relevante cat mai natural este una recomandata, asa ca iti poti crea relatii cu alti bloggeri din nisa ta, si sa va sprijiniti in link-uri.

Este important insa sa nu cumperi link-uri si nici sa nu te inscrii in site-uri care nu sunt in nisa ta.

Seo solutions by Seoday

Be Sociable, Share!