Seo solutions by Seoday
Share Button

La prima vedere, protectia lemnului poate sa fie un lucru destul de greu de facut. In cazul in care vom urmari pasii sugerati de catre producatorii de produse pentru infrumusetarea lemnului opertatiunea va fi simpla.

Pregatiti obiectele decorative de gradina sau mobila pentru gradina atunci cat inca mai este vremea frumoasa si mai beneficiati de soare. In primul rand veti avea nevoie de lac pentru lemn.

Pentru reconditionarea suprafetelor de lemn primul pas dar si cel mai important este sa aplicati grundul pentru protectia lemnului natur.

digitalcomputer.ro

In afara de rolul protector contra carilor, a ciupercilor si a altor daunatori tipici lemnului si inalbastririi sale grundul va asigura si intarirea fibrelor din lemn dar si aderenta pentru toate straturile de finisare.

Pasul urmator va fi reprezentat de aplicarea a cel putin doua straturi de lac si lazura, tinand cont de suprafata care ar trebui protejata iar aplicarea se va face prin pensulare sau prin roluire de-a lungul fibrelor de lemn.

Pentru reconditionarea suprafetelor de lemn se vor indeparta straturile care exista prin decapare sau prin slefuire pana cand se obtine un lemn sanatos si curat fara impuritati si fara pete.

Ulterior se va proceda ca si in cazul suprafetelor mai noi. Inamicii lemnului folosit la constructii sunt in general ciupercile sau insectele xilofage care pot sa puna in pericol siguranta constructiilor. Cand lemnul este mai sanatos, nu are coaja si nici gauri de insecte sau putregai se va elimina si riscul ca acestea sa fie afectat de degradarea biologica.

Este foarte importanta si esenta de lemn utilizata pentru constructii, lemnul de brad ori lemnul de salcam se va umfla mai usor. Este indicat lemnul de esente tari sau medii precum cel de frasin sau de tei.

Uleiul de in este sfant sau cel putin asa cred unii tamplari care vor sugera ca lemnul va trebui sa fie tratat cu ulei inainte de a fi utilizat in constructii. Uleiul de in are rolul de a impiedica umflarea lemnului la umezeala sau craparea acestuia. Tratarea cu ulei se va face prin pensulare folosind o bidinea cu 3 sau cu 4 straturi tinand cont si de puterea de absorbtie a lemnului si apoi se va aplica si un lac de profunzime si se va da culoarea.

Lemnul crud nu trebuie lacuit. Mai intai va trebui sa se stabilizeze pentru a nu ingloba umezeala. Lemnul cu coaja se lacuieste direct iar coaja are rolul de a hidroizola.

Exista mai multe cauze posibile pentru care vopseaua se exfoliaza. Utilizarea vopselei de calitate slaba care are aderenta dar si flexibilitate necorespunzatoare, aplicarea vopselei in timp de este vant rece au supradiluarea si supraintinderea la preparate.

Pregatirea in mod necorespundator a suprafetei poate cauza de asemenea exfolierea si la fel si aplicarea vopselei cand lemnul este gol fara sa il grunduim in prealabil intarirea in exces si fragilitatea vopselelor alchidice in timp ce straturile care sunt vopsite succesiv incep sa dea semne de batranete.

Solutia care se adopta este eliminarea straturilor de vopsea care se despirnd utilizand un spaclu sau o perie de sarma si slefuind suprafetele.

Be Sociable, Share!