Share Button

De ce sa folositi un cantar alimentar?

Utilizarea unui cantar alimentar va varia in functie de tipul de scara si de modul in care intentionati sa o utilizati. O scara alimentara pentru uz personal este mai probabil sa fie utilizata in mod recreativ si, prin urmare, este putin probabil sa fie la fel de precisa ca o scara alimentara pentru uz industrial. Poti cumpara si cantare de bucatarie ieftine.

In plus, pentru vanzarea produselor si a altor bunuri in functie de greutate sunt necesare cantare aprobate pentru comert si fiecare afacere trebuie sa se asigure ca cantareste alimente conform legislatiei. Pentru mai multe informatii despre aprobarile comerciale ale CE in industria alimentara si legislatia generala privind produsele alimentare, va rugam sa vizitati FSA (Food Standards Agency).

Standardizare

In cazul vanzarii produselor care au fost specificate in greutate, sunt necesare scale de produse aprobate in comert. De exemplu, daca comandati o friptura de 8oz intr-un pub, va asteptati sa obtineti 8oz de carne. Standardizarea nu este doar necesara pentru comert, ci are si un efect pozitiv asupra satisfactiei clientilor.

O intreprindere de preluare sau de catering poate economisi bani prin standardizarea dimensiunilor portiilor. Pentru o afacere de pizzerie, masurarea ingredientelor in loc sa le aproximeze, va asigura ca pizza are aceeasi aroma, aspect si gust de fiecare data. De asemenea, poate reduce cantitatea de alimente pierdute, ceea ce poate ajuta la mentinerea costurilor sub control.

Cateringerii de nunta pot utiliza scale care ofera caracteristici de numarare pentru a verifica numarul de portii inainte de a fi introduse in depozitele refrigerate. Va recomandam sa folositi un cantar electronic cu afisaj dublu cu capcitate de 40 kg si acumulator. 

Seo solutions by Seoday

Viata sanatoasa

Scalele alimentare pot fi folosite pentru a mentine un stil de viata sanatos prin controlul portiei. Prin cantarirea dimensiunilor portiilor alimentare in grame, utilizatorii pot calcula un numar precis de calorii, care pot fi utilizate pentru a controla si mentine aportul alimentar zilnic.

Cum se utilizeaza un cantar alimentar pentru numararea caloriilor: Top sfaturi

·         Asigurati-va ca scala dvs. este setata la greutatea corecta (grame, kilograme, uncie, etc.).

·         Verificati daca scala a fost data la zero.

·         Indepartati ambalajul si partile necomestibile din mancare. (daca cantariti strugurii, aruncati vita de vie etc.)

·         Plasati produsul pe scara.

·        Asigurati-va ca produsul cantareste cat mai aproape de marimea portiei de pe ambalaj. (de exemplu, o felie de paine ar trebui sa cantareasca 30 g, deci valoarea pe cantar ar trebui sa fie cat mai aproape de 30 g posibil)

·        Odata ce ati aprobat valoarea, utilizati un contor de calorii pentru a vedea cate calorii sunt intr-o portie (cate calorii sunt intr-o portie de 100 g de paste fainoase)

Cum sa gasiti cel mai bun cantar alimentar digital pentru nevoile dvs.

Cand cumparati un cantar digital pentru alimente, trebuie sa va ganditi la modul in care veti folosi produsul. Daca lucrati in industria de testare a produselor alimentare, este posibil sa aveti nevoie de o scala stiintifica de inalta precizie, cum ar fi un cantar analitic sau de precizie pentru a inregistra rezultatele corecte ale testelor. 

digitalcomputer.ro
Be Sociable, Share!