Seo solutions by Seoday
Share Button

Motorul de pe generatoare electrice  poate fi cu gaz, solar, benzina sau motorina. Puterea determina capacitatea sa de a conduce un generator mai mult sau mai putin mare si, de aceea, mai mult sau mai putin puternic.

Ne vom concentra aici pe generatoarele de benzina si diesel si pe vestea buna, atata timp cat aveti combustibil, aveti putere!

Greutatea unui generator variaza de la cateva kilograme la cateva tone, in functie de puterea necesara. Prin urmare, generatoarele pot fi portabile sau fixe in functie de necesitati. Ca orice alt instrument termic, generatorul (in special motorul) necesita o intretinere regulata pentru a asigura functionarea optima.

Pentru a mentine generatorul in stare de functionare perfecta, intretinerea este esentiala. Dar pentru a asigura o durata de viata indelungata, idealul din partea electrica nu este sa utilizati permanent puterea maxima disponibila (se recomanda 80%).

Prin urmare, importanta alegerii generatorului a fost dovedita! Iti recomandam generator de curent Strager benzina gg 950 650 w 4500001950.

Diferitele tipuri de generatoare

Toate generatoarele functioneaza pe acelasi principiu, dar nu toate utilizeaza aceeasi tehnologie si nu ofera aceleasi posibilitati.

digitalcomputer.ro

Trei tipuri de generatoare sunt diferite:

  • Seturi de generatoare pe benzina
  • Seturi de generatoare diesel
  • Generatoare de sunet

Exista doua tipuri de seturi de generatoare:

  • In doi timpi de motorizare
  • Motor in 4 timpi

Generatoarele de benzina sunt cele mai versatile grupuri si, prin urmare, sunt ideale pentru acasa, DIY si orice alta utilizare la domiciliu si punctuala. Pornirea se poate face manual folosind un lansator sau electric cu un demaror.

Puterea lor variaza intre 1,5 si 6 kW pentru cea mai mare (vorbim despre puterea electrica disponibila, nu despre puterea motorului).

Generatoarele de benzina sunt compacte si produc putin zgomot. Ca regula generala, generatoarele de benzina livreaza o sursa de alimentare monofazata (mai multe circuite monofazate sunt disponibile pe unitati de putere mari).

Generatoarele diesel sunt considerate generatoare adevarate! Avand in vedere zgomotul pe care il produc, generatoarele diesel pot fi imediat excluse din uz casnic.

Exista o serie de puteri disponibile, deoarece acest tip de generator este mai orientat spre o utilizare profesionala (cerinte speciale si utilizarea intensiva). De la cativa kW la cateva sute sau chiar mii, sunt reprezentate toate dimensiunile generatoarelor diesel.

De la generatorul montat pe troleu la generatorul multi-ton setat pe remorca unui camion. Inceputul unui generator diesel se face, in general, cu un starter (pe majoritatea generatoarelor de medie putere mare).

Toate sursele de alimentare sunt disponibile in modele: monofazate, trifazate sau mixte. Unele grupuri au chiar o caracteristica de autostart. Motorul generatorului diesel este de 4 ori.

Generatoarele izolate fonic sunt diferite de celelalte generatoare deoarece sunt inchise intr-o cutie izolata pentru a minimiza poluarea sonora. Nivelul sonor al generatoarelor de sunet nu depaseste 90 dB (decibeli), in cazul in care alte grupuri ating cu usurinta 105 dB sau mai mult.

Generatoarele izolate fonic au o amprenta redusa si sunt usor si rapid de implementat. Dezavantajul este ca puterea este afectata deoarece generatorul de sunet stabileste rareori mai mult de 2 kW de disponibilitate electrica.

Mai tare, este adesea un motor pe benzina care le echipeaza. Generatoarele de sunet sunt perfecte pentru utilizari punctuale care nu necesita multa putere disponibila. Motorul poate fi cu 2 batai sau 4 batai.

Be Sociable, Share!