Seo solutions by Seoday
Share Button

O proportie crescanda de utilizatori de Internet utilizeaza smartphone-uri si tablete pentru navigare. Unii folosesc doar smartphone-ul lor pentru a naviga, acesti utilizatori mobili reprezintau in 2015 4% dintre utilizatorii de Internet.

Aceasta tendinta s-a accelerat in mod natural, cu scara larga 4G si utilizari in schimbare, 63% dintre utilizatorii de Internet consuma deja web pe PC si mobil. Oferirea unei bune experiente de utilizare si o navigare confortabila sunt esentiale daca doriti ca toti utilizatorii de Internet sa viziteze site-ul dvs. in conditii bune.

Pentru mobil (web design sau RWD receptiv sau de design receptiv), chiar a devenit o recomandare adresata tuturor agentiilor Google pe web prin intermediul Google instrument –  Instrumentele pentru webmasteri. Daca tot nu te descurci poti incerca sa intri pe www.seoaccounts.net .

digitalcomputer.ro

Site-urile non-responsive si non-adaptive vor fi penalizate in ceea ce priveste pozitionarea. Google va promova in mod logic site-urile cu rezultate de cautare cu un design receptiv pentru toti utilizatorii de dispozitive mobile.

Dar ce este un site web Responsive?

Intre smartphone-ul dvs., PC-ul si tableta dvs., diferenta in dimensiunea ecranului este importanta. Daca site-ul dvs. nu este receptiv, este dificil de a naviga pe un ecran smartphone, trebuie sa utilizati in mod constant defilare orizontala pentru a vedea tot.

Un site de design receptiv se adapteaza la ecrane de toate dimensiunile.

Site-urile proiectate inainte de 2012 au fost destinate pentru o latime de afisare variind intre 800 si 1000 de pixeli, in timp ce ecranele smartphone-uri au o latime de afisare de 240 de pixeli mai mici.

Deci, de unde stii daca site-ul tau este Mobile Friendly?

Pentru a testa site-ul dvs., aveti posibilitatea de a alege intre un scenariu de situatie, in conditii reale, acest lucru inseamna a avea o duzina de ecrane diferite la indemana, nu foarte clar … Cealalta posibilitate este de a utiliza un simulator on-line care va permite sa vizualizati site-ul dvs. pe toate tipurile de dispozitive existente.

Daca site-ul dvs. este receptiv, este prietenos cu dispozitivele mobile si veti obtine rezultatul de mai jos. Daca site-ul dvs. nu se adapteaza dimensiunilor diferite ale ecranului, il puteti face receptiv printr-un redesign. Odata ce reproiectarea este completa, puteti testa site-ul dvs. cu ajutorul instrumentului de validare Google Mobile Friendly.

Pentru a face un site Mobile Friendly, un pasaj printr-un redesign vizual sau un makeover este inca posibil. Numai o analiza detaliata a site-ului va determina tehnica cea mai potrivita pentru aceasta operatie de a face site-ul adaptiv.

O reforma vizuala si structurala, in acest caz, este mai mult o chestiune de a crea un site web luand doar continutul text. Aceasta este adesea o oportunitate de a utiliza o tehnologie mai noua si mai usor de gestionat, cum ar fi WordPress CMS.

Alte solutii pentru a fi vizibile corect pe telefonul mobil?

Versiunea mobila a unui site web este ca un al doilea site web, detecteaza cand acesta va fi redat pe un dispozitiv mobil sau tableta pentru a afisa in loc de site-ul „clasic“ o forma noua care sa nu implice scroll orizontal. Acest al doilea site este proiectat si optimizat pentru tablete si smartphone-uri. Intregul site-ul poate fi optimizat si ofera o mai buna experienta de navigare pentru utilizatori.

Be Sociable, Share!