Share Button

Tipurile de sol si cum influenteaza acestea compactareaCare sunt criteriile de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim sa efectuam lucrari de compactare si sa folosim placi compactoare?

Pentru a efectua o compactare corecta, este important sa achizitionam placi compactoare potrivite pentru tipul de lucrare pe care intentionam sa o efectuam, acest lucru fiind posibil pe site-ul http://www.epinvest.ro/placi-compactoare .

Astfel, unul dintre criteriile de care trebuie sa tinem cont consta in tipurile de sol. Spre exemplu, solul granular si mixt ce dispune de 10-15% sol coesiv este mult mai usor de compactat cu ajutorul unor placi vibratoare, mai compactor sau cilindru compactor.

digitalcomputer.ro

Daca se doreste obtinerea unei densitatimai mari, este necesara folosirea unei mixturi de particule de marimi variate, cu ajutorul carora sa se umple golurile dintre particulele mari.

De asemenea, solul coesiv nu este usor de compactat, pentru acest tip de sol fiind indicat sa se utilizeze maiurile sau cilindrii cu “picior de oaie”. Daca doriti sa compactati soluri argiloase, este bine sa utilizati placi vibratoare cu amplitudine mare si frecventa mica.

Care sunt cel mai usor de compactat soluri? Acestea sunt cele cu particule sferice si netede, deoarece solurile cu particule neregulate sunt mult mai dificil de compactat si au o capacitate mai mare de incarcare. De asemenea, un alt factor important ce influenteaza operatia de compactare consta in distributia particulelor.

Astfel, solul ce dispune de particule de aproximativ aceeasi dimensiune, cum este nisipul fin poarta denumirea de sol “fractiune simpla”, iar solul cu partile de dimensiuni diferite este denumit sol mixt “fractiune mixta”. Primul tip de sol, cel cu fractiune simpla este dificil de compactat deoarece contine o cantitate prea mica de particule fine sau deloc, pentru a putea umple golurile.

Solurile mixte  se pot compacta cu usurinta deoarece contin particule mici, iar acestea intra cu usurinta in golurile dintre particulele mari datorita vibratilor. In acest fel se obtine o densitate mai mare, cat si o capacitate mai mare de incarcare. De asemenea, in cazul solului care contine prea multa apa, este important ca aceasta sa fie eliminata pentru a se obtine o compactare corecta.

In acelasi timp, se realizeaza o buna compactare prin alegerea tipului potrivit de placi compactoare, ce este posibila prin vizitarea site-ul http://www.epinvest.ro/placi-compactoare. Este bine sa tina cont de tipul de sol ce va fi compactat, cat si de numarul de treceri peste portiunea ce se doreste a fi compactata.

Pe site-ul http://www.epinvest.ro/placi-compactoare exista diferite tipuri de placi compactoare si se pot alege utilaje unidirectionale, ce sunt fiabile si pot fi utilizate pentru borduri, jgheaburi, fundatii, stalpi, balustrade pe paza, santuri de scurgere, canalizare, conducte de gaz si constructia de cladiri sau pavaj.

Astfel, puteti alege un utilaj cu ajutorul carora sa atingeti performanta dorita, ce contin componente usoare din aluminiu care ofera o manevrabilitate crescuta si dispun de o greutate redusa. In acest fel, operatorul va putea utiliza aceste placi compactoare cu usurinta, compactarea fiind o operatie destinata imbunatatirii capacitatii terenului de a rezista greutatii cladirilor si a altor instalatii ce sunt pozitionate pe acestea.


Alte stiri actuale :

1. Temperatura, un factor esential pentru dezvoltarea plantelor
2. Zăpada a relansat optimismul fermierilor pentru anul agricol 2014
3. Plante de interior – sfaturi practice pentru a avea grija de ele
4. Despăgubirile pentru imobilele naţionalizate, în terenuri sau construcţii
5. Inspectoratul Judeţean în Construcţii are un nou şef
6. Cladirile anului: cele mai impresionante constructii din lume

Be Sociable, Share!