Share Button

Calculatoarele sunt acele echipamente pe care toata lumea le foloseste in diferite scopuri, asa ca in cazul in care inca nu ai acasa un calculator, sau in cazul in care vrei sa iti inlocuiesti vechiul calculator cu unul mai performant, atunci cu siguranta trebuie sa cunosti cateva detalii pentru a face cea mai buna alegere.

In primul rand, inainte de a te orienta spre un calculator trebuie sa stabilesti care sunt motivele exacte pentru a-ti alege un calculator. Stabilind motivele pentru care ai nevoie de un calculator, vei stii exact spre ce tip de calculatoare trebuie sa te orientezi.

Apoi, trebuie sa iti cunosti foarte bine bugetul si sa stabilesti o suma maxima de bani pe care esti dispus sa o cheltuiesti pentru a-ti cumpara un calculator. Daca de exemplu iti permiti sa cheltuiesti 2000 de lei pentru a-ti cumpara un calculator, atunci trebuie sa te orientezi pre calculatoarele care costa maxim 2000 de lei.

digitalcomputer.ro

Specificatiile tehnice ale echipamentului conteaza deasemenea foarte mult. In cazul in care ai asteptari mari de la echipament, cu siguranta trebuie sa tii cont foarte mult de acest aspect.

In schimb, in cazul in care asteptarile tale nu sunt foarte mari de la echipament, atunci acest aspect nu are o asa mare importanta.

Apoi, trebuie sa stii ca pe piata exista patru categorii de calculatoare, iar din aceste categorii tu va trebui sa iti alegi un echipament.

In cazul in care ai nevoie de un calculator foarte performant, atunci va fi nevoie sa iti indrepti atentia spre un echipament nou, care insa va fi destul de costisitor.

Seo solutions by Seoday

Calculatoare performante se pot gasi si in categoria de echipamente refurbished, iar aceste echipamente au avantajul de a fi mult mai ieftine decat echipamentele noi. Performantele calculatoarelor sunt insa de multe ori similare.

In cazul in care iti doresti un calculator ieftin si care sa aiba performante decente, sau chiar performante notabile, iti poti indrepta atentia spre categoria de calculatoare second hand.

Exista in clipa de fata pe piata o multime de calculatoare second hand, unele fiind de generatie i7 (adica foarte performante), altele fiind de generatie i5 (calculatoare performante), insa se pot gasi si calculatoare de generatie i3, care sa aiba performante decente.

Fireste, in functie de generatia lor, si in functie de gradul de uzura sau in functie de alte aspecte, pretul calculatoarelor second hand difera foarte mult de la un echipament la altul.

De precizat insa este faptul ca in prezent calculatoarele second hand sunt de o calitate foarte buna, mult mai bune decat erau in trecut.

In cazul in care spatiul pe care il ai la dispozitie este unul limitat, atunci poti sa iti indrepti atentia spre un calculator all in one. Un asemenea calculator ae toate componentele integrate in monitor, ocupa foarte putin spatiu si ruleaza impecabil. De regula insa, astfel de calculatoare se pot intalni la sedile diferitelor firme.

Asadar, daca vrei sa iti cumperi un calculator, cam acestea sunt categoriile de echipamente spre care iti poti indrepta atentia.

Be Sociable, Share!