Share Button

Se pare ca iPhone SE nu a atras interesul dorit de catre producatori. Potrivit numerelor de market share, noul iPhone de la Apple atrage doar 0.1% din piata modelelor de iPhone. iPad Pro de 9.7 inchi pe de alta parte, are un succes destul de mare. Pentru accesorii iPhone 6, intra pe MagazinGsm.ro.

iPhone SE dupa cum bine stiti, s-a lansat in luna Martie a acestui an. Telefonul dispune de un touchscreen de 4 inchi cu o rezolutie mai “ciudata” de 640×1136 pixeli, dar cu un numar de ppi (pixels per inchi) destul de bun si anume 336. Smartphone-ul are un procesor A9 si o capacitate a memoriei Ram de 2GB.

Capacitatile de stocare interna sunt de doar 16GB dar pot fi extinse printr-un card de memorie. In ceea ce priveste camerele foto, acestea sunt 2: una principala de 12 megapixeli si una secundara(frontala) de doar 1.2 megapixeli.

Seo solutions by Seoday

Platforma de analiza a pietei de device-uri mobile Localytics, a inaintat un raport prin care arata ca in primele saptamani de vanzari, iPhone SE a reusit sa atraga 0.1 puncte procentuale din market share.

Prin comparatie, iPhone 6 a atras 2% in weekend-ul de lansare, in timp ce iPhone 6s a atras 1%. Interesant, iPad Pro-ul de 9.7inch, ce a fost lansat o data cu iPhone SE, a atras deja mai mult de 0.4 puncte procentuale din piata. iPad Air 2 a avut un start similar, cu acelasi procentaj din market la sfarsitul weekend-ului de lansare.

iPhone SE a fost lansat la un eveniment media, luna trecuta. Noua piesa din gama larga de device-uri a celor de la Samsung, ofera aproape aceleasi facilitati si optiuni prezente si pe iPhone 6s, dar un form-factor asemanator cu iPhone 5s (de 4 inchi), cu un design similar.

La un pret de 399$, iPhone SE este totusi unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri pe care Apple le-a lansat recent. Va fi pus in vanzare in India, in aceasta luna.

iPad Pro de 9.7 inch ofera capabilitati similare ca iPadul lansat anul trecut si anume iPad Pro de 12.9 inch, cu cateva diferente notabile. Intr-un fel, noul iPad Pro poate fi considerat succesorul lui iPad Air 2, ce a fost lansat in 2014.

Totusi, nu va sfatuim sa va construiti un reper solid din datele furnizate din locatii asemanatoare Localytics, deoarece aceste servicii 3rd party, nu au intotdeauna rezultatele cele mai precise.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca la nivel global, Apple se afla intr-un trend constant de crestere a vanzarilor si nu unul de scadere, de aceea este greu pentru un singur device din gama lor sa obtina un numar important din market share, dar asta in principal din cauza faptului ca se lanseaza o multitudine de device-uri, fiecare cu market-share-ul lui.

Compararea vanzarilor unui device cu succesul altui device, este de asemenea nerecomandata, deoarece aici trebuie sa tinem cont de mai multi factori, printre care perioada vanzarilor, pretul de lansare, cat de mult a trecut de la lansarea ultimului produs important, etc.

Be Sociable, Share!