Share Button

Alba Iulia este un oras plin de viata, dar si de istorie ce merita vizitat de turistii care vor sa petreaca o vacanta de neuitat in inima Romaniei si sa fie martorii trecutului incarcat al acestor locuri extraordinare. Cei dornici poti face si publicitate radio Sebes aici pentru a avea succes in afacerea pe care o desfasoara.

O vacanta petrecuta in judetul Alba sau in orasul Alba Iulia iti rezerva numeroase frumuseti si surprize de care trebuie neaparat sa profiti. Venind in Transilvania, vei cunoaste istoria deosebita a acestei regiuni, vei intalni oameni noi, vei savura gastronomia si bauturile specifice zonei si vei putea spune ca traiesti din plin o experienta romaneasca si multiculturala in acelasi timp.

Transilvania iti infrumuseteaza vacanta sau concediul cu numeroasele atractii turistice pe care le rezerva tuturor celor care aleg aceasta regiune a tarii noastre. In orasul Alba Iulia pot fi admirate multe muzee, monumente, biserici si alte obiectivce turistice deosebite. Unul dintre acestea este minunata statuie ecvestra a lui Mihai Viteazul.

digitalcomputer.ro

Ea a fost executata in anul 1968 si este facuta din bronz. Cel care a executat aceasta lucrare de arta deosebita este sculptorul Oscar Han. Nici Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail nu trebuie ratata de nimeni. Ea a fost construita in urma cu mult timp, mai exact in secolul al XIII-lea. Aceasta imbina diferite stiluri arhitecturale care rezulta intr-un asnamblu cultural foarte valoros.

In aceasta catedrala se gaseste sarcofagul lui Inacu de Hunedoara si ale altor mari personalitati ale orasului si ale Transilvaniei. Dintre ele pot fi mentionati Ioan Sigismund si Johannes Miles, fratele lui Iancu de Hunedoara. Din aceeasi categorie de obiective turistice trebuie mentionata si Catedrala Ortodoxa a Reintregirii. Ea poarta, de asemenea, numele de Catedrala Incoronarii.

Tot in Alba Iulia poate fi vazut si Palatul Princiar, acesta fiind fosta resedinta a domnitorului Mihai Viteazul. Un alt obiectiv cultural insemnat al orasului Alba Iulia este Biblioteca Batthyaneum. Ea se gaseste intr-o fosta manastire si include un numar de peste 50.000 de carti, aproape 20.000 de documente, manuscrise si incunabule (in numar de 600).

Alba Iulia se poate lauda si cu primul observator astronomic modern care a fost folosit vreodata in tara noastra. Anul acestui eveniment stiintific foarte important este 1779. Romanii nu uita niciodata Sala Unirii din Alba Iulia, aceasta incapere fiind unul dintre cele mai puternice simboluri care au intrat in spiritul poporului roman.

Seo solutions by Seoday

Tot in Alba Iulia poate fi admirat si un extraordinar obelisc ridicat in memoria celor are au condus rascoala din anii 1784-1785. Doua alte monumente atrag atentia vizitatorilor acestui oras al Transilvaniei. Ele sunt Monumentul Custozza si Monumentul Losenau. Nu in ultimul rand, in Alba Iulia poate fi admirat si Palatul Principilor, el fiind situat langa Catedrala Romano-Catolica.

In Alba Iulia pot fi gasite multe obiective turistice care merita vizitate. Locurile si monumentele care trebuie vazute in Alba Iulia sunt mai numeroase decat aceasta lista, iar orasul trebuie vazut la fata locului de catre cei care vor sa aiba parte de o vacanta mirifica pe taram romanesc.

Be Sociable, Share!